Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isak Pettersson fick släppa in två mot ett amatörlag i franska cupen. Bild: PETER HOLGERSSON
Isak Pettersson fick släppa in två mot ett amatörlag i franska cupen. Bild: PETER HOLGERSSON

Ex-HBK:aren Isak Pettersson i dunderskräll i franska cupen

Ex-HBK:aren Isak Pettersson hade ingen rolig kväll i målet när hans Toulouse sensationellt blev utslaget av amatörlaget Rummily Vallieres i kvartsfinal i franska cupen.
Svensken fick släppa in sina två första mål i klubben efter att ha fått sporadiskt med speltid tidigare under våren.

Franska cupen, kvartsfinal:

Rummily Vallieres 2

Toulouse 0

(1-0)

Det har gått tre månader sedan Isak Pettersson lämnade IFK Norrköping för att söka lyckan som proffs i Toulouse FC, som huserar i Ligue 2.

Pettersson har mest fått sitta på bänken och inte gjort något framträdande i ligaspelet hittills, men i cupen stod Veingesonen i båda segermatcherna mot Bordeaux och Aubagne i franska cupen i februari och mars.

– Det är klart att jag vet att jag är ny, men jag tänker inte bara sitta och vänta. Jag vet vad jag vill och jag vill bidra så mycket jag kan på planen, sa Isak Pettersson i en tidigare HP-intervju.

Därför var han säkert glad när han på nytt fick starta i franska cupen mot amatörlaget Rummily Vallieres, en klubb som bildades så sent som för tre år sedan.

För Toulouse, som ligger på tredje plats i Ligue 2 och jagar en plats i högsta ligan till nästa säsong, låg vägen öppen mot semifinal, men Rummily Vallieres ville annat.

I den 19:e minuten tog hemmalaget ledningen efter en frispark från vänster. Pettersson sprang ut för att greppa bollen, men missbedömde banan och i stället kunde Mathieu Guillaud nicka in 1-0.

Matchen avgjordes sedan i slutet efter en ny frispark, där Toulouses mittback Anthony Rouault fick bollen på bröstet och ställde Pettersson utan chans.

Därmed var jätteskrällen ett faktum.

Toulouse får nu slicka såren och försöka ta klivet upp i Ligue 1 istället. Fem matcher återstår.

LÄS MER: Isak Pettersson om nya livet i Frankrike: ”Kommer alltid vara samma bonde från Veinge”

Fler lokala sportnyheter hittar du här