Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Simon Silverholt i aktion för Halmstads BK mot Assyriska i Superettan 2016. Nu kan nästa klubbadress för honom bli Halmia i division 2. Bild: Erik Simander/Bildbyrån/arkiv

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Ex-HBK:aren hos Halmia – tack vare coronaviruset

Han har spelat 24 allsvenska matcher för HBK.
Nu är Simon Silverholt, 26, på väg tillbaka till Halmstadfotbollen – men till Halmia.
– Jag hoppas att det blir lite win-win för båda två, säger han.

Simon Silverholt spelade elitfotboll för Halmstads BK i Allsvenskan och Superettan åren 2013–17 och var därefter en sväng hos Gais i Göteborg.

De två senaste säsongerna har han tillbringat hos IFK Mariehamn i den finländska ligan – men är nu redo att ta nästa kliv i karriären.

Då dök upp en viss pandemi upp och ställde till det.

– Jag har haft kontakt med en klubb utomlands och hade ett kontrakt klart på bordet nästan, men som tyvärr har pausats på grund av coronaviruset. Så Halmia har varit snälla – jag känner tränaren ”Walle” (Anders Wallin) ganska bra – så jag har fått chansen att hålla mig i form och träna med dem. Det är jag tacksam för, säger Simon Silverholt.

Han har tränat med Halmia i omgångar under försäsongen, men tanken är att det ska bli mer nu.

– Nu vet jag att säsongen inte kommer att gå i gång förrän i juni även för laget där jag har mitt kontrakt på gång. Så nu kommer jag att försöka lösa någonting med Halmia så att jag får hålla i gång med dem och spela matcher och på det sättet även kunna hjälpa Halmia i fall de drar i gång tidigare. Jag hoppas att det blir lite win-win för båda två, menar han.

Simon Silverholt vill inte avslöja ens i vilket land laget som han är på väg till hör hemma, men det lär vara på högre nivå än division 2 västra Götaland där Halmia spelar.

Han var skadeförföljd under åren i HBK, men verkar nu ha fått bukt med de problemen.

– Jag tar en del tabletter för att hålla kroppen och mina mineraler rätt och har hållit mig skadefri under ett bra tag. Hoppas att det håller. Jag har inte känt någonting på väldigt, väldigt länge.

Halmias tränare Anders Wallin ser Silverholt som en möjlig sjua, elva eller nia, det vill säga som kantspelare eller spjutspets.

– Han ser jättebra ut. Det är en klasspelare med väldigt bra spetsegenskaper för denna nivån. Vi ska prata mer på måndag–tisdag och så får vi se om det blir någonting, säger Wallin.

Halmia skulle på lördagen ha mött division 1-laget Eskilsminne borta i en träningsmatch, men tvingades ställa in på grund av skador och sjukdomar i truppen.

Rödvitt ska enligt det ursprungliga schemat begå seriepremiär hemma mot Malmölaget Prespa Birlik lördagen den 4 april, men om det blir så återstår att se.

– Vi får besked den 25 mars från förbundet om det blir spel eller inte. Men det är väl sannolikt att det inte blir det, säger Anders Wallin.

LÄS MER: Inget Skottland för Silverholt – kan återförenas med brorsan

Fler lokala sportnyheter hittar du här