Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eric Smith återvänder till allsvenskan och IFK Norrköping Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Eric Smith återvänder till allsvenskan och IFK Norrköping Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Eric Smith återvänder till IFK Norrköping: ”Fantastiskt roligt”

Det blir IFK Norrköping igen för den tidigare HBK-spelaren Eric Smith när han nu återvänder till allsvenskan. 23-åringen lånas ut från sin belgiska klubb Gent resten av säsongen.

Den tidigare HBK-spelaren Eric Smith återvänder till svensk fotboll och IFK Norrköping. Hans belgiska klubb Gent lånar ut honom tillbaka till klubben som han kom till från Halmstads BK 2016. Smith som under coronapandemin tränat med HBK kommer vara utlånad till IFK Norrköping resten av säsongen.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Vi har jobbat rätt länge på det här och jag har varit öppen med att om jag ska tillbaka till Sverige så har det alltid varit IFK jag velat komma till, säger han till klubbens hemsida.

23-åringen har under en tid velat bort från Gent då han fått begränsat med speltid i klubben och har tidigare för HP berättat att han velat återvända till allsvenskan. Återkomsten till IFK Norrköping innebär att han får spela med ett par bekanta ansikten från HBK-tiden då både Sead Haksabanovic och Isak Pettersson spelar i klubben.

– Jag är otroligt glad och taggad på att köra igång och att få träffa alla gamla kompisar igen.

”Mer professionell och mogen spelare”

Den tidigare HBK-tränaren Jens Gustafsson, som nu är inne på sin femte säsong som tränare för IFK Norrköping, välkomnar värvningen av Smith.

– Vi lånar honom resten av säsongen, och jag vill betona att det är ett väldigt kärt återseende. Det gick väldigt snabbt från att han blev bra till att han lämnade senast, och det som är glädjande är att han kommer tillbaka som en mer professionell och mogen spelare och människa, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är också en spelare som känner till IFK-kulturen, så i den behöver vi inte utbilda honom över huvud taget.

Eric Smith spelade 43 allsvenska matcher för IFK Norrköping under sina två säsonger i klubben efter övergången från HBK.

LÄS MER: Eric Smith: ”Det blev kaos och de stängde av allting”

Fler lokala sportnyheter hittar du här