Elitprofiler spelar igen – gör comeback i sexan

Två av dem har vunnit SM-guld med HBK, den tredje har spelat i ettan med Halmia och Falkenberg. Nu ska de lira division 6-fotboll i Halmstad.

ANNONS
|

Morgan Johansson, tränare för IS Örnia, kan presentera tre namnkunniga nytillskott inför fredagskvällens prestigefyllda DM-derby mot Alets IK och seriepremiären mot Lidhult nästnästa helg:

Peter Lennartsson, 40, mittfältare som vann allsvenskan med Halmstads BK 1997 och 2000 plus svenska cupen 1995. Senare tränare i Halmia och Astrio, numera expertkommentator i Sveriges Radio Halland.

Joel Borgstrand, 41, back som också ingick i HBK:s guldtrupper 1997 och 2000. Skadeförföljd, men spelade även i cupfinalen 1995 och i cupvinnarcupknallen mot Parma samma år.

Nils Bäckström, 43, back med erfarenhet från spel i division 1 (som då var näst högsta serien) med både Halmia och Falkenberg. Har senare varit tränare i både Astrio och Sennan.

ANNONS

– Jag känner Morgan och han frågade mig. Vi har spelat veteranfotboll tillsammans och tyckte det kunde vara roligt att göra en sådan här grej, att få röra på sig lite och spela lite boll, säger Bäckström.

– Suget efter fotboll tappar man inte, det finns ju kvar. Så detta är perfekt. Det ska bli kul, fortsätter Lennartsson.

Det har gått några år sedan trion spelade tävlingsfotboll senast, men för Örnia – som förra säsongen slutade på sjätte plats i division 6 södra – blir de fina förstärkningar.

– Det är kul när man är några stycken i samma ålder, då funkar det. Men man kommer inte vara med i varje match, inte jag i alla fall, inflikar Borgstrand.

Lennartsson och Bäckström är helt klara för Örnia, medan det återstår ”detaljer” för Borgstrand. Trion umgås även privat – och Bäckström är Borgstrands chef på Bjurfors fastighetsförmedling.

Hur stort är steget från veteranfotboll upp till division 6?

– Jag vet inte. Vi har spelat en träningsmatch (mot Simlångsdalen, förlust med 2–3) och då hade vi en tvåmålsskytt i den matchen. Fast jag vet inte om du ska ta med det… flinar Lennartsson.

ANNONS

Jodå, det var han själv som nätade dubbelt.

Örnia och Alet möts sällan i tävlingssammanhang. Enligt Morgan Johansson var det 20 år sedan sist. Alet, som ramlade ur division 4 elit i höstas, gör tvärt emot grannen och satsar ungt inför 2013.

– Vi har fem 96:or och tre-fyra 94:or som är uppflyttade. Många av dem spelar från start också. Det är jättespännande och roligt för klubben med, tycker spelande tränaren Johan Södergren.

Ålder: 40 år.

Yrke: Lärare.

Position: Mittfältare.

Tidigare klubbar: Tvååkers IF, Halmstads BK, Varbergs Gif, BK Astrio (spelande tränare), IS Halmia (tränare).

Aktuell: Veteran som gör spelarcomeback i IS Örnia i division 6.

Ålder: 43 år.

Yrke: Fastighetsmäklare.

Position: Back.

Tidigare klubbar: BK Astrio, IS Halmia, Falkenbergs FF, Smålandsstenars Goif (spelande tränare), Sennans IF (tränare), BK Astrio (tränare), Alets IK.

Aktuell: Veteran som gör spelarcomeback i IS Örnia i division 6.

Ålder: 41 år.

Yrke: Mäklarassistent.

Position: Back.

Tidigare klubbar: Halmstads BK, BK Astrio, IS Halmia.

Aktuell: Veteran som gör spelarcomeback i IS Örnia i division 6.

ANNONS