Elitklubbar rycker i HBK:s målspruta: ”Smickrande”

Skyttedrottning två år i rad. Nu rycker flera elitklubbar i Halmstads BK:s flicklandslagsanfallare Moa Karlsson, 18. ”Detta är såklart väldigt kul och smickrande”, skriver hon i ett sms till HP.

ANNONS
LocationHalmstad Arena IP||

Halmstads BK slutade sjua under premiäråret som division 1-lag och vann dam-DM för första gången.

Samtidigt följde Moa Karlsson upp sin skytteligaseger i division 2 i fjol med att vinna målligan på nytt i division 1 med 13 mål.

Fredrik Andersson – som är klar som HBK-tränare även under 2021 – bekräftar intresse från klubbar i både Damallsvenskan och Elitettan för flera av lagets bärande spelare.

– Moa är det väl framför allt, men det är även ”Alex” (Alexandra Hellekant) och Emma Nielsen som klubbar har hört sig för om. Har de ambitioner så är det ”fine” för mig att de tar nästa steg. Jag behåller så klart gärna dem om jag får, men HBK stoppar inga spelare från att ta sig vidare i systemet, säger han.

ANNONS

Bekräftar elitintresse

Moa Karlsson har inte gjort någon hemlighet av sin ambition att spela högre upp på sikt. Hon förklarar att hon i dagsläget inte vet hur det blir nästa säsong, men att hon kommer att bestämma sig inom de närmaste veckorna.

”Det stämmer att klubbar högre upp har visat intresse. Detta är såklart väldigt kul och smickrande. I nuläget måste jag därför tänka på vad som är bäst för min egen utveckling, samtidigt som vardagen måste gå ihop eftersom jag tar studenten till sommaren”, skriver hon.

Mittfältaren och lagkaptenen Emma Nielsen, 22, ger däremot klart besked om sin HBK-framtid.

Hon säger:

– Jag har fått någon förfrågan, men det är HBK jag kommer att spela i nästa år. Jag läser mitt sista år i skolan nu och under en period så kommer jag att praktisera i Stockholm förhoppningsvis, men det är under försäsongen.

Mittback första nyförvärvet

Fredrik Andersson debuterade som damlagstränare i HBK under 2020. HP har tidigare rapporterat att han ställde flera krav för att fortsätta. Det handlade framför allt om en bättre träningsplan och bra träningstider.

Har du fått igenom de kraven?

– Vi har haft en dialog under hela året. Det jag har önskat är att få bättre förutsättningar för dam och flick och där jobbar klubben i samma riktning. Så vi driver frågan gemensamt inom föreningen och där är positiva svar, så det ser jag fram emot att jobba vidare mot, svarar han.

ANNONS

Ett spelarförvärv är klart inför 2021. Mittbacken Alma Haglund, 18, ansluter från IF Centern i division 2, där hon har varit lagkapten.

Fredrik Andersson säger:

– Alma har varit inne hos oss och tränat under året. Det är en väldigt bra spelare så henne kommer vi att få nytta av.

LÄS MER:Målmedvetna HBK-profilen vill spela ännu högre upp

LÄS MER:Fredrik Anderssons krav för att stanna i HBK – inför finalen

ANNONS