Elitfotbollsspelare har släppts fri

Den västsvenske elitfotbollsspelare som anhölls för olaga hot släpptes på fredagen.

ANNONS
|

Den misstänkta elitfotbollsspelaren och hans kompanjon släpptes och fick lämna polishuset i Göteborg vid 16-tiden på fredagen.

– Jag kan bekräfta att han och ytterligare en person är släppta, säger Gustav Arvidsson vid utredningsjouren.

– Han släpptes för att det helt enkelt inte fanns några skäl att hålla personerna anhållna, säger han.

Skälet till att de släpps fria är att det bedöms att det inte finns någon flyktfara och inte heller risk för att de misstänkta kan påverka utredningen.

Kommer utredningen att fortsätta?

– Utredningen är inte nedlagd, säger Gustav Arvidsson.

Det var under torsdagen som polis larmades till en fastighet i Göteborg. Boende kände sig hotade av två personer som kommit till fastigheten.

ANNONS

– Vi kan bekräfta att det kommit ett larm till den aktuella adressen, att någon ska ha uttalat ett hot och att en person ska ha blivit gripen, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen region väst.

En förundersökning för olaga hot har inletts mot den västsvenska fotbollsspelaren, som är i 25-årsåldern och spelar på elitnivå. Ytterligare en 35-årig man som skulle ha varit med på platsen misstänks också för olaga hot.

Båda anhölls sent på torsdagseftermiddagen och har fått offentliga försvarare.

Fotbollsspelaren är också misstänkt för ytterligare ett fall av olaga hot på offentlig plats i Göteborg, under onsdagen.

Klubbordföranden för det västsvenska laget konstaterar, efter att ha läst åklagarens framställan om offentlig försvarare, att det är lagets spelare som anhållits i Göteborg.

– Det är inte varje dag det händer så dramatiska saker för oss, nu hoppas vi att dramatiken är så liten som möjligt. Vad vi kan göra nu är att följa händelseutvecklingen, säger lagets klubbordförande.

Vad händer med hans medverkan inför nästa match?

– Det vet jag inte ännu. Men om en spelare inte är närvarande vid ett matchtillfälle kommer han att ersättas med någon annan.

Elitfotbollsspelarens advokat Roger Eriksson har inga kommentarer om misstankarna som riktas mot hans klient.

ANNONS

– Vi tycker inte att vi har något att säga om detta, säger Roger Eriksson.

ANNONS