Där sitter den. Vilma Rydell (vit tröja) nickar in det första av sina två mål i Halmias 5–2-seger mot Hittarp.

Efterlängtad utdelning för Halmiakedjan

Det dröjde fyra omgångar, men nu har Halmias nya anfallsduo hittat nätet. Vilma Rydell gjorde två mål och Isabelle Axeldal ett mot Hittarp.

|

Division 1 södra Götaland

Halmia5

Hittarp2

Vilma Rydell och Isabelle Axeldal har en tuff uppgift som ska ersätta fjolårets halmianska målsprutor Frida Jingblad och Ebba Hed, som nätade hela 40 gånger tillsammans.

Före lördagens match hade Halmia bara gjort två mål på tre kamper i år, båda genom mittfältare.

Men mot Hittarp lossnade det rejält – på alla sätt och vis.

– Vi spelade bra i dag. Hela laget var fokuserat direkt från start och vi spelade enkelt och hade bra intentioner i anfallsspelet, summerar tränaren Mattias Hed.

Isabelle Axeldal gjorde 1–0 på ett friläge i första halvlek innan Emmy Zetterberg, Vilma Rydell och Matilda Olsson ökade på till 4–0 före paus.

I andra halvlek satte Rydell även 5–0. En pärla, enligt Hed:

– Det var jättesnyggt. Ett inlägg från Matilda där hon drar på volley.

Halmia släppte i fingerskadade Isabel Sandströms frånvaro fram en från start-debutant i 15-åriga målvakten Sara Johnsson, som i fjol spelade division 4-fotboll med Snöstorp Nyhem.

– Hon gjorde det bra och var stabil, berömmer Hed.

Halmia har nu två segrar av två möjliga hemmaplan, men två förluster av två på bortaplan.

– Det måste vi ändra på till nästa vecka (Borgeby borta). Och det är en lite avgörande match för om vi ska vara på övre halvan eller var vi ska vara. Vi måste visa att vi kan vinna två matcher i rad, säger Mattias Hed.