Astrios huvudtränare Peter Lindau är tillbaka efter sin hjärtoperation och kommer att ta plats på tränarbänken när Astrio inleder sista kvalomgången mot Prespa Birlik.
Astrios huvudtränare Peter Lindau är tillbaka efter sin hjärtoperation och kommer att ta plats på tränarbänken när Astrio inleder sista kvalomgången mot Prespa Birlik. Bild: Lina Salomonsson

Efter hjärtoperationen – Peter Lindau tillbaka inför avgörandet

Astrio-tränaren Peter Lindau missade båda mötena med Malmö City på grund av en planerad hjärtoperation. När nu Prespa Birlik är det sista hindret som återstår för Astrio i deras jakt på division 2-spel nästa säsong är Lindau tillbaka på tränarbänken.
– Det var en stor operation där de sågade upp bröstkorgen och stängde av hjärtat i sex timmar, säger han.

ANNONS
|

Det är Prespa Birlik som står mellan Astrio och deras dröm om division 2-spel nästa säsong.

Ett Astrio som har en helt skadefri trupp till lördagens första match utav två mot Skånelaget. Dessutom kommer tränare Peter Lindau vara tillbaka på tränarbänken efter att ha missat båda mötena med Malmö City på grund av en hjärtoperation.

– Det var en hjärtklaff som var helt öppen. Den ska stängas när hjärtat pumpar ut blod i kroppen men den funkade inte så jag fick inte ut blodet. Det blev gradvis sämre och sämre och i år sa de att jag måste göra den här operationen under året, förklarar Peter Lindau och fortsätter:

ANNONS

– Det var en stor operation där de sågade upp bröstkorgen och stängde av hjärtat i sex timmar men jag mår bra nu så det är ingen fara med mig.

– Jag är sjukskriven efter min operation men jag kommer vara med mot Prespa. Egentligen är det Niklas (Larsson) och Vigan (Ademi) som kommer sköta det och jag kommer hålla mig lite lugnare.

Ett annat typ av dubbelmöte

Astrio har studerat lördagens motstånd i ett par matcher men Lindau menar att det är ett väldigt svårscoutat lag.

– Vi har kollat på lite matcher som de har spelat så vi har så bra koll vi kan ha. Det är ett speciellt lag som byter mycket spelare. Under årens lopp har de haft en väldig stor omsättning på spelare och det har de haft i år med. Därför är det inte jättelätt att ha koll på dem.

I dubbelmötet med Malmö City mötte Astrio nästan en livs levande vägg som backade hem med i stort sett hela laget.

Lindau förväntar sig en helt annan matchbild mot ett Prespa Birlik som kommer att ha en mer offensiv inställning.

– Ett lag som Prespa som går mer framåt kommer göra att det blir öppnare ytor för oss att anfalla men samtidigt kommer vi inte ha bollen lika mycket och är mer sårbara bakåt. Det kommer bli ett annat typ av motstånd än senast.

ANNONS

Kan utnyttja Prespa Birliks svaga bortaspel

En stor fördel som Astrio kan komma att ha nytta av i den första matchen på Kärlekens konstgräsplan är att Prespa Birlik inte direkt rosat marknaden den här säsongen på bortaplan. Den enda segern kom i sista omgången mot Vinberg som gjorde att man knep kvalplatsen på Halmias bekostnad

– Det är ett väldigt starkt hemmalag men de är sämre borta även om de vann den sista. De har till exempel vunnit med 6–1 hemma mot Ullared men samtidigt förlorat med 8–1 borta mot Varbergs GIF.

– För oss handlar det om att spela vårt spel. Gör vi det kommer de att få det svårt, avslutar Lindau.

Se kvalet med HP!

Hallandsposten direktsänder Astrios första kvalmatch mot Prespa Birlik med start kl. 13.50 på lördagen.

Kommentator: Matthias Bengtsson.

ANNONS