Dusko Maksutovic drömmål gav Leikin kontakt i derbyt. Ett derby som de till slut vände och vann.

Dusko Maksutovics drömmål visade vägen för Leikin i derbyt

Det var hett både vädermässigt och på planen på Alevallen. Men en som behöll kylan i det avgörande läget var Leikins Dusko Maksutovic. Ett drömmål signerat vänsteryttern var starten på Leikins vändning.
– Det är ett av de snyggaste målen jag har gjort, säger målskytten efter matchen

|

Division 4, herrar

Alets IK 1

IF Leikin 2

(1–0)

När Pontus Runesson sent i den första halvleken knoppade in bollen på en efterföljande hörna hade Alet spelat en imponerande match dittills och inte låtit Leikin komma till över huvud taget.

– Första halvleken hade vi svårt att komma in i det, säger Leikins Dusko Maksutovic som senare i matchen skulle presentera sig rejält.

Drömmålet – starten på Leikins vändning

Leikins ytterspringare var het redan i den första halvleken och låg hela tiden startklar på sin vänsterkant.

I den andra halvleken försvann dock gästernas nummer sju mer ut ur matchbilden tills han i den 68:e minuten svarade för ett riktigt drömmål.

Efter en fin framspelning från kapten Berat Sulejmani kunde Maksutovic ta med den i steget, lura Alet-backen Sebastian Ekström Strömberg en och två gånger för att sedan placera in bollen urtjusigt i det bortre krysset.

– Fin boll av Berat som verkligen är perfekt. Det var en otrolig känsla och ett av de snyggaste målen jag har gjort faktiskt.

”Känns bra att vinna över Alet”

Leikin tog över mer och mer utav spelet och när Raikan Jamal Taher kunde skicka in 1–2, efter en tveksam retur från målvakten Jimmie Hagslätt, hittade Alet inte någon väg tillbaka in i matchen.

– Det känns bra att vinna över Alet och gå upp på nio poäng. Vi tar en match i taget och försöker vinna alla matcher sen får vi se hur långt det räcker.

– Vi har bara spelat tre matcher och har åtta kvar så vi får se.

Leikin tog i och med segern mot Alet sig upp på en andraplats i division 4 på maximala nio poäng.

Tyngre för Alets del som åkte på sin andra raka förlust efter nederlaget senast mot Lerkil. Ett Alet som, räknat från söndag, har tre matcher på sex dagar.