Rebecca Bengtsson och Ebba Larsson har tidigare spelat division 1-fotboll i Böljan.
Rebecca Bengtsson och Ebba Larsson har tidigare spelat division 1-fotboll i Böljan. Bild: BK Astrio

Duo med division 1-rutin förstärker Astrio: ”Konkurrensen ökar”

Astrio har tidigare gjort klart med Frida Larsson och Tilde Duphorn. …Nu presenterar klubben ytterligare två nytillskott i Rebecca Bengtsson och Ebba Nilsson med meriter från division 1-spel. …– Vi har fått en mycket bredare trupp nu och konkurrensen ökar, säger tränare Iztok Pristovnik.

ANNONS
|

Astrios lagbygge börjar mer och mer ta form inför återkomsten till division 1.

Klubben har tidigare gjort klart med flicklandslagsudon Frida Larsson och Tilde Duphorn.

Nu lägger man till rutin då Rebecca Bengtsson, 26, och Ebba Nilsson, 23, som tidigare har spelat i division 1 med Böljan, ansluter.

– Rebecca är en spelare som både kan spela ytterback och yttermittfältare medan Ebba är mittback, säger Iztok Pristovnik.

– Jag har inte sett dem spela i matchsituation men på träningarna ser det väldigt bra ut och de båda har kommit väldigt bra in i vår trupp.

Just att få in två spelare med erfarenhet från spel i just division 1 ser Pristovnik som en stor fördel.

ANNONS

– Det är jättebra att vi får en bra mix på allting. Då passar de här två jättebra in just nu även om vi är stolta över vår ungdomsverksamhet som vi har.

– Vi har fått en mycket bredare trupp nu och konkurrensen ökar. Hela konceptet blir mycket bättre för vår del.

En annan fördel som Astriotränaren ser är att de många unga spelarna i föreningen får chansen att utvecklas i sin egen takt.

– De här spelarna som kommit gör att vi inte behöver stressa våra unga spelare in i ett A-lag redan nu och det är bara positivt för damfotbollen. Att vi kan låta våra talanger ta det lugnt och inte känna ett måste att spela A-lagsfotboll. Sen är de tillräckligt duktiga så är det en annan sak men innan har det känts att vi inte har haft något val.

ANNONS