Djuric hyllas i Gais: "Är på en metanivå"

Inför söndagens cupmatch mot AIK i Solna hyllar Gaistränaren Benjamin Westman nyförvärvet från Dalkurd, mittfältaren Dusan Djuric. – Han uppfattar andra spelares rörelser som de själva inte uppfattar, säger han.

ANNONS
|

32-åringen, med ett förflutet i Halmstads BK, FC Zürich, Valenciennes, OB, Aarau och Dalkurd, har sedan presentationen förra lördagen tränat med Gais i exakt en vecka.

– Man ser att han inte är på hundraprocentig nivå än, men man ser också vilka fantastiska kvaliteter och spelsinne han besitter, säger tränaren Benjamin Westman efter tisdagens träning på Valhalla IP.

Gais körde en momentträning på liten yta bestående av igångsättande av målvakt, inlägg av ytterback eller yttermittfältare och avslut från tre spelare/positioner: Anfallare vid första stolpen, anfallare centralt och offensiv mittfältare vid straffpunkten.

– Om man bara tittar på en sådan här övning, där han (Djuric) uppfattar andra spelares rörelser som de själva inte uppfattar. På en metanivå, hyllar Benjamin Westman.

ANNONS

Det är bara du och Dusan som befinner er där uppe?

– Ja, eller hur! Nejdå, skämt åsido. Jag tycker att man ser att han kommer bidra med väldigt mycket gott till Gais.

Kommer du göra om spelet rent taktiskt utifrån Dusans kvaliteter?

– Nej, det är inte alls tanken. Jag tror däremot att sättet vi vill spela fotboll kommer att passa Dusan väldigt bra; att vi vill ha mycket spel via mittfältet. En sådan spelare som oavsett läge vill ha boll, då kommer vi kunna utnyttja honom på ett helt annat sätt.

Skall han ha en lite högre central utgångsposition?

– Nej, jag tänker mig honom som en balanserande spelare, som bygger spelet från en central yta.

Är han redo för spel mot AIK på söndag?

– Han kommer figurera i någon form, definitivt, säger Benjamin Westman.

Cupmatchen blir i så fall den landslagsmeriterade mittfältarens debut för Gais. Avspark på Skytteholms IP 14.00.

Gruppen består även av Kristianstads FC och Djuric tidigare klubb, Dalkurd.

ANNONS