Getinge IF, som har herrlaget i fotbollens division 5 och damerna i division 4, har fått bygglov för en multiarena lik den på bilden, där ett tiotal olika sporter kan utövas.
Getinge IF, som har herrlaget i fotbollens division 5 och damerna i division 4, har fått bygglov för en multiarena lik den på bilden, där ett tiotal olika sporter kan utövas. Bild: Unisport

Division 5-klubbens nya projekt – en multiarena

Först en konstgräsplan – nu en multiarena. Driftiga division 5-klubben Getinge IF har fått bygglov för att utöka faciliteterna på ortens idrottsplats ytterligare.
– Det är för att skapa någonting för ungdomarna i Getinge, säger projektledaren Mattias Henricsson.

ANNONS
LocationGetinge||

Den nya konstgräsplanen på Getinge IP byggdes helt utan kommunala pengar och var klar 2019.

Nu är Getinge IF redo för nästa steg i sitt projekt ”Från idrottsplats till mötesplats” och har fått bygglov för en så kallad multiarena, som mäter 30x15 meter.

– Den går att använda till cirka tio olika sporter: handboll, basket, innebandy med flera, förklarar Mattias Henricsson.

Multiarenan kostar 850 000 kronor exklusive moms och finansieras bland annat med stöd av Sparbanksstiftelsen i Falkenberg, som går in med en halv miljon kronor, och Halmstads kommun, som bidrar med 300 000 kronor.

– Den ska vara klar innan den sista mars och den kommer att vara öppen för allmänheten. Alla är inte intresserade av fotboll utan av andra bollsporter. Då har de möjlighet att använda den ytan, säger Mattias Henricsson.

ANNONS

Vill öppna upp klubbhuset

Samtidigt sneglar Getinge IF mot nästa del i projektet, som är att öppna upp klubbhuset för fritidsverksamhet ett par dagar i veckan.

– Det är för att skapa någonting för ungdomarna i Getinge. Här finns ju ingenting. Allting är stängt och det finns ingen fritidsgård utan det blir att de hänger utanför macken eller någon annanstans, säger Henricsson och fortsätter:

– Vi tänker att om vi skapar lite aktivitetsytor så kan man hålla dem aktiva och så kan de vara inomhus om de vill köpa en fika eller så.

LÄS MER:Efter mångmiljonbidraget – nu är konstgräset klart

ANNONS