Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tvååkers Besart Zeqiri har valt att inte fullfölja sitt kontrakt med klubben. Bild: KRISTER ANDERSSON
Tvååkers Besart Zeqiri har valt att inte fullfölja sitt kontrakt med klubben. Bild: KRISTER ANDERSSON

Därför lämnar Besart Zeqiri Halland

Mitt under säsongen bryter Halmstadbon och förre Halmiaspelaren Besart Zeqiri med Tvååkers IF. Orsaken är bland annat motivationsbrist.

I helgen spelade Tvååker mot Lunds BK. Då fanns inte anfallaren med i truppen. För i onsdags träffade Besart Zeqiri tränaren Mårten Lundkvist och parterna kom då överens om att det inte blir någon fortsättning i klubben för nyförvärvet från Vinbergs IF.

– Jag känner att jag inte har någon motivation att lägga ner den tid som krävs. Det kände jag nästan redan i Vinberg. När jag känner att jag inte kan ge sporten som jag älskar 100 procent, då är det dags att kliva av tåget på denna nivån och spela någonstans där det inte kräver all den tid, säger Besart Zeqiri och fortsätter:

– Spelare som är unga och vill det ska istället få chansen att ta nästa kliv, i stället för att jag ska ta en plats när jag är någon annanstans.

Zeqiri jobbar på Brunnsåkersskolan

Han jobbar som elevkoordinator på Brunnsåkersskolan i Halmstad, men även vid sidan av planen kommer det bli en förändring.

– Jag kommer flytta till Borås där min flickvän finns. Jag vill prioritera annat än fotbollen nu, säger Zeqiri.

Det ligger ingen schism bakom hans beslut.

– Jag har inte haft något otalt med klubben utan känt att jag inte kan lägga all denna tid på fotbollen som jag tidigare gjort, vill även tacka Tvååkers IF för all den stöttning och förståelse i detta beslut samt önska dem lycka till i division 1 södra.

”Inte en jätteöverraskning”

Ulf Persson, i Tvååkers IF sportsektion, är inte förvånad över Zeqiris beslut.

– Nej det kom inte som en jätteöverraskning. Vi har haft en dialog rätt länge, i en månad. Och vi har blivit införstådda med att han har mycket runt omkring sig och inte har den tiden som det ändå kräver, säger Ulf.

Kommer ni ersätta honom med en annan spelare?

– Vi planerar inte för det – än. Det är svårt att säga. Jag tror inte det kommer hända större saker. Sen har vi ju avtal med Bois och Falkenberg. Känslan just nu är att vi hittar något där i så fall, säger Persson och fortsätter:

– Självklart är det tufft då vi hade räknat med honom, men det är bättre att vara ärlig och tala om så vi får anpassa oss efter det. Det är viktigt att de som är hos oss vill vara här. De är inte mycket att ha om de har huvudet någon annanstans. Sen kan jag förstå, med den lilla ersättningen de har. Man spelar inte hos oss för pengar.

Den här säsongen har Besart Zeqiri startat tre matcher i Ettan Södra och gjort ett inhopp och gjort tre poäng. Tidigare har han representerat klubbar som Halmia, Motala, Norrby, FC Trollhättan och Varbergs Gif.

LÄS MER: Han bär alltid med sig sin döde far på planen

Fler lokala sportnyheter hittar du här