Christian Eriksen föll ihop – matchen avbröts

Det var otäcka bilder i nordiska derbyt mellan Danmark och Finland när den danska stjärnan Christian Eriksen föll ihop på planen och låg orörlig när sjukvårdare rusade in. Danska fotbollförbundet har meddelat att Eriksen är vaken och matchen återupptogs efter knappt två timmar.
– Spelarna spelar matchen för Christian, säger Danska fotbollsförbundets ordförande Peter Møller till danska DR.

ANNONS
|

Det var feststämning på i Köpenhamn när det var dags för nordiskt derby i EM mellan Danmark och mästerskapsdebutanten Finland. Glädjen byttes dock snart mot chock och oro på Parken.

Matchen var i slutskedet av första halvlek när den danska storstjärnan Christian Eriksen, 29, föll ihop på planen. TV-bilderna från händelsen visar att Eriksen inte var i närkontakt med någon annan spelare när han föll ihop.

Eriksen låg orörlig på planen och sjukvårdare var snabbt på plats och gjorde hjärt- lungräddning på plats och ytterligare medicinsk personal tillkallades.

LÄS MER:Hyllningen under mardrömsminuterna

Efter omkring 10 minuter bars Eriksen av planen på bår omringad av medspelare och medicinsk personal.

ANNONS

TV4 avbröt sin sändning från matchen och Uefa meddelade strax efter att Eriksen förts till sjukhus och att tillståndet stabiliserats. Danska fotbollförbundet meddelade att Eriksen var vaken och på sjukhus i Köpenhamn.

LÄS MER:Idrottsläkaren: ”Det kan ha räddat livet på Eriksen”

Matchen återupptogs

Efter knappt två timmar avbrott återupptogs matchen där den avbröts, men fyra minuter kvar av första halvlek och vid ställningen 0–0. Danska fotbollsförbundets ordförande Peter Møller meddelade att Eriksen från sjukhuset pratat med de danska spelarna.

– Han är på Rigshospitalet nu för vidare undersökningar. Vi har varit i kontakt med Christian och spelarna har talat med honom. Han mår bra, säger Møller till DR.

Han fortsätter:

– Spelarna spelar matchen för Christian. De spelar för att Christian mår bra. Det var väldigt viktigt för dem att veta. Han är vaken. Just nu är fotboll inte så viktigt, men vad de har fått höra är att Christian mår bra och de har pratat med honom. Det gav dem trygghet så nu kämpar de för honom.

LÄS MER:Uefa borde ha gjort ett undantag och flyttat matchen

När spelarna äntrade planen igen för att återuppta matchen applåderade både publik och det finska laget de danska spelarna.

Finland vann matchen med 1–0 efter mål av Joel Pohjanpalo, och ett dämpat finskt måljubel.

LÄS MER:Kritiken mot beslutet att återuppta matchen

ANNONS