Bromölla hade lite mer kvalité i de avgörande lägena än LFK.
Bromölla hade lite mer kvalité i de avgörande lägena än LFK. Bild: Johan Persson

Bromölla var numret för stort för LFK

En stark insats räckte inte för LFK mot Bromölla. Gästerna från Skåne, med flera spelare med meriter från elitettan, hade lite mer kvalité i de avgörande lägena.
– Förlusten är det inte så mycket att orda om egentligen, säger tränare Peter Åberg.

ANNONS
|

Division 1 södra

Laholm 1

Bromölla 4

(0–2)

Bromölla blev ett för tufft motstånd för LFK, som trots förlust med klara 1–4, gjorde en stark insats.

– Vi gör en väldigt bra match försvarsmässigt och vi har många sekvenser med bollinnehav som är bra. Det vi stupar på är att de är lite bättre än oss i både offensivt och defensivt straffområde. Man märker att de har en högre kvalité i vissa moment, säger Peter Åberg.

LFK:s mål stod Maja Ljungberg för när hon vann bollen högt, rundade målvakten och snyggade till siffrorna i matchens slutminuter.

ANNONS

– Förlusten är det inte så mycket att orda om. Vi möter ett lag vars halva startelva har runt 50 matcher i elitettan sedan tidigare så vi visste om att det är ett väldigt bra lag.Vi tar med oss väldigt mycket bra grejer från matchen ändå.

Trots förlusten så är Peter Åberg ändå lugn inför de återstående matcherna.

– Kollar man på tabellen så kan vi inte åka ur. Dösjöbro och Åhus är för svaga och har ett jättesvårt spelschema kvar så vi är inte stressade alls över situationen. Sen ska man inte ta ut något i förskott men jag kan inte se det hända att de ska ta in på oss.

ANNONS