Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tungt fall. Lika vasst som Halmia är hemma på Örjans vall – lika uddlöst är laget på bortaplan.

Bortaplan – ingenting för uddlöst Halmia

En vinnande målmaskin hemma på Örjans vall. Ett hackande lag utan självförtroende borta. Det är skilda världar för Halmia som mot Dalstorp missade chansen att haka på topplagen.

Dalstorp    1
Halmia      0

– Jag har ingen riktig förklaring för hemma spelar vi en fantastisk fotboll medan allt låser sig på bortaplan. Så vi får sätta oss ner och försöka analysera det, säger ISH-tränaren Anders Wallin efter den snöpliga förlusten mot Dalstorp på Dalshovs konstgräs där Daniel Sveningsson kontrade in segermålet i den 84:e minuten.

– Jag ska inte skylla på det, men vi är inte vana vid konstgräs och detta var väldigt trögt där vi inte alls fick upp något bolltempo, fortsätter Wallin.

Fast det är naturligtvis inte hela sanningen. Tre segrar (varav två mot dåvarande serieledaren), en oavgjord och 13–5 mot två oavgjorda, två förluster och ynka 2–4 borta.

– Man får ju inte glömma att det är ett ungt lag och då går det lite i vågor, påpekar Anders.

Då hade de 328 personerna på Dalshov som lyckats hålla sig vakna fått se en minst sagt zzzömnig första halvlek utan tempo, utan löpvilja, utan intensitet och nästan helt utan – avslut!

Undantagen var ett skott över från 30 meter av Benjamin Larsson, ett skott utanför av Ronny Sabo efter 36 minuter som var Halmia första avslut mot mål. Och Vuk Lugonijcs mäktiga högerskott (41) mot ena krysset som hemmamålvakten Jesper Hallqvist tippade till hörna.

Eller som Wallin summerade halvleken med ett enda ord:

– Stiltje.

I andra halvlek blev det något bättre rörelse och inte minst ett vassare djupledsspel.

– Vi fick inte alls igång vårt spel så vi försökte lyfta längre för att komma in bakom deras backlinje och trycka ner Dalstorp, förklarar ISH-tränaren.

Men närmare en lyftning av Anton Jonsson i översidan av ribban (65), ett skott över sedan Lugonijc ryckt sig fri (67) och ett jätteläge för Isak Pettersson där han med nästan öppet mål nickade – utanför (83).

– Där ska vi ju faktiskt avgöra matchen, inflikar Anders.

I stället kunde det kontringsfarliga hemmalaget – obesegrat hemma den här säsongen och fyra raka matcher utan förlust – på en omställning onödigt rulla in 1–0 genom Daniel Sveningsson när ISH-försvaret bara backade och backade.

– Vi blev alldeles för passiva där i stället för att gå upp i press för vi har ju fyra, fem man på rätt sida, medger Wallin, besviken över att laget missade chansen att få riktig kontakt med topplagen.

Tur då kanske att nästa match mot Höganäs, i samband med Halmiadagen på söndag, är – hemma på Örjans vall. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här