BK Astrio kan vinna två serier och säkra två avancemang uppåt i seriesystemet om resultaten går lagens väg.
BK Astrio kan vinna två serier och säkra två avancemang uppåt i seriesystemet om resultaten går lagens väg.

BK Astrio på väg mot dubbla avancemang: ”Skräckblandad förtjusning”

Med två matcher kvar är BK Astrio på väg mot dubbla avancemang. Med en stark ungdomsverksamhet i ryggen är man redo att ta klivet uppåt – men det kommer även kosta.
– Det är spännande veckor, säger Astrios ordförande Thomas Stålheden.

ANNONS
|

Få lag går mot en lika spännande avslutning på fotbollssäsongen som BK Astrio.

Damlaget leder division 2 sydvästra Götaland – och är på väg den serieseger som ger en plats i division 1 nästa säsong. Samtidigt ligger herrlaget tvåa i division 3 sydvästra Götaland, en poäng bakom serieledande Höganäs med två omgångar kvar.

Allt är upplagt för en dramatisk sista omgång där damlaget tar emot tvåan Älmhult som också vunnit samtliga sina matcher medan herrarna avslutar borta mot Höganäs.

Två seriefinaler som kan ge två avancemang – och som extra krydda spelas matcherna samtidigt.

– Det är skräckblandad förtjusning. Det kan gå fantastiskt, men det kan också bli så att man faller på mållinjen, skrattar Thomas Stålheden.

ANNONS

För damerna är det bara förstaplatsen som betyder något medan herrarna kan få en livlina i form av en kvalplats om man slutar tvåa.

De olika scenarion som klubben står inför kommer vara ett ämne på BK Astrios styrelsmöte på onsdagskvällen. Även om Thomas Stålheden helst vill invänta helgens resultat också medger han att föreningen är redo för att ta klivet upp både med herr- och damlaget.

– Som förening har vi sedan ett par år tillbaka jobbat för att växa in i en kostym där vi kan spela på en högre nivå både på herr- och damsidan. Där känner vi oss ganska trygga. Skulle det ske samtidigt är det fantastiskt men det sätter också krav på oss som förening. Det blir så klart mycket dyrare att spela i tvåan med herrarna och ettan med damerna.

Drygt 250 000 kronor extra är den tidiga prognosen med längre resor och ökade domarkostnader.

Stark ungdomsverksamhet

Med den starka ungdomsverksamheten, med mellan 700-800 spelare i föreningen, är Thomas Stålheden övertygad om att BK Astrio står sig starka även vid avancemang uppåt i seriesystemet.

– Vi har en ungdomsverksamhet som gör att vi borde kunna spela i tvåan med herrarna och ettan med damerna med den visionen vi har haft att det ska vara egna spelare eller hemvändare i lagen vilket vi lyckats fantastiskt bra med.

ANNONS

Hoppas på större publik på damernas seriefinal

Thomas Stålheden hoppas nu att de utlovade lättnaderna för publik som ska börja gälla från den 1 oktober ska innebära att damlagets avgörande seriefinal ska få spelas inför fler än 50 åskådare.

– Det skulle göra inramningen fantastiskt trevlig så vi väntar med spänning, men det är svårt att få något besked.

ANNONS