Målvakten Marcus Rydeberg räddade både straff och frisparksläge när Halmia spelade oavgjort mot tabelltvåan Olympic på Örjans vall. Bild: Jari Välitalo

Besvikelse hos Halmia efter missad trepoängare

Halmia hade en gyllene chans att haka på i toppstriden av serien när tabelltvåan Olympic från Malmö gästade Örjans vall. Men trots spel mot ett mål i den andra halvleken blev det ”bara” oavgjort för de vitröda som fortsatt har fem poäng upp till kvalplatsen.

|

Halmia 1

Olympic 1

(1–1)

Fem poäng skilde lagen innan match, fem poäng var också skillnaden efter matchen.

Halmia gjorde allt de kunde för att sätta press på topplagen i serien.

Allt utom mål.

Första halvlek på Örjans vall kunde ha varit bättre från hemmalagets sida, men den kunde också ha varit värre.

Efter dryga 20 spelade minuter pekade nämligen domare Mohamed Rachid på straffpunkten sedan en Halmiaförsvarare fått bollen på handen.

Olympics lagkapten Kevin Robért stegade fram till straffpunkten, sköt bollen – och Marcus Rydeberg räddade.

I stället var det Halmia som tog ledningen efter en halvtimmes spel när Oskar Rantala Törnfeldt nickade in 1–0, hans femte mål för säsongen, och klättrade upp på en andraplats i den totala skytteligan.

– Då tycker jag att vi är på väg att växa in i matchen, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Oskar Rantala Törnfeldt gjorde sitt femte mål för säsongen och seglade upp på en andraplats i den totala skytteligan. Bild: Jari Välitalo

Men Olympics replik kom snabbt.

Tre minuter efter Halmias ledningsmål stod det 1–1 sedan William Magnusson satte foten på ett inlägg och skickade bollen i mål.

– Vi släpper återigen in ett inläggsmål, suckar Wallin och fortsätter:

– Det blir en kalldusch för oss. Det var viktiga minuter efter vårt ledningsmål och vi hoppades självklart kunna hålla ledningen till paus.

Olympic hade ytterligare två bra lägen i första halvlek, dels ett frisparksläge som Rydeberg räddade, dels ett skott i undersida ribban.

I andra halvlek såg spelet betydligt bättre ut för hemmalaget.

– I andra halvlek rättade vi till några saker i speluppbyggnaden och vi hade ett helt annat tålamod. Vi etablerade spelet på deras planhalva under långa stunder, säger Wallin:

– Det var spel mot ett mål.

Men målen uteblev och det var stor besvikelse i Halmialägret efter matchen.

– Två oavgjorda resultat, mot Varberg senast och i dag, är två tappade poäng i en enkelserie, det är inget snack om saken. Vi hoppades och gick för tre poäng men vi lyckades inte i dag även om prestationen i andra halvlek är jättebra, säger Wallin och fortsätter:

– Nu är det bara trepoängare som räknas om man ska vara med där uppe.