Eric Smith är klar på lån för den tyska klubben S:t Pauli.
Eric Smith är klar på lån för den tyska klubben S:t Pauli. Bild: PETER HOLGERSSON

Bekräftat: Smith flyttar till Tyskland

HBK-supportrar som hade hoppats få se Eric Smith i den blåsvarta dressen den här säsongen kan glömma det. Ex-HBK:aren är klar för S:t Pauli – bottenlag i tyska andraligan. 24-åringen lånas ut av Gent för den resterande delen av säsongen med option för S:t Pauli att köpa loss svensken.

ANNONS
|

– Jag har hört mycket om fansen och den fantastiska atmosfären i S:t Pauli och det är något som jag förhoppningsvis snart får uppleva. Därför behövde jag inte lång betänketid. Jag ser fram emot en ny utmaning och göra mitt yttersta för att mina styrkor ska vara till gagn för klubben, säger Eric Smith på St. Paulis hemsida.

Smith har tidigare varit på lån i norska Tromsö och förra säsongen i IFK Norrköping, men kommer nu till en klubb som de senaste dagarna har förstärkt truppen inför vårsäsongen.

Smith en av tre nya lånespelare i St. Pauli

I tisdags gjorde kultklubben klart med både anfallaren Omar Marmoush, lån från Wolfsburg, och målvakten Dejan Stojanovic, lån från Middlesbrough.

ANNONS

– Vi letade efter en stabil defensiv mittfältare och har nu hittat en. Vi är övertygade om att Eric kommer att bli en viktig spelare inom de närmaste veckorna, konstaterar St. Paulis sportchef Andreas Bornemann.

Han får medhåll av huvudtränaren Timo Schultz.

– Jag är jätteglad för att vi i Eric fått in en spelare i truppen som har kvaliteter som vi saknat. Med hans fysik och fina passningsspel kommer han att ge oss mer stabilitet.

Smith fyller 24 år på fredag

St. Pauli har haft det trögt hittills under säsongen och bara vunnit en av 14 matcher – den 27 september mot Heidenheim. Laget ligger just nu näst sist i tabellen på nio poäng.

Eric Smith har varit hemma i Halmstad under julen, men återvände för en tid sedan till Belgien, där Gent fått en nygammal tränare i Hein Vanhaezebrouck.

Men den 1,90 långe hallänningen verkade inte ingå i den tränarens planer och får nu försöka ta nya tag i St. Pauli. Han har kontrakt i Gent fram till sommaren 2022.

Smith, som för övrigt fyller 24 år på fredagen, fick en något för tidig födelsedagspresent när han kritade på för tyskarna.

– Det är klart att jag till ta ett steg som utvecklar mig och min karriär där jag får speltid, sa Eric Smith i en HP-intervju för några veckor sedan.

ANNONS

I klubben spelar Sebastian Ohlsson, tidigare i IFK Göteborg och Örgryte.

Smith kan få debutera redan på lördag då St. Pauli möter serietvåan Holstein Kiel hemma.

ANNONS