Elfsborgsjubel efter 2–1-målet av Emir Bajrami.
Elfsborgsjubel efter 2–1-målet av Emir Bajrami.

Bajramis frispark sänkte Falkenberg

Emir Bajrami grusade Falkenbergs FF hopp om poäng. Alexander Lundin suckade djupt över den luriga frisparken som förstörde hans dag i solskenet på Falkenbergs IP. – Just nu är jag rätt nere, sa FFF:s målvakt.

ANNONS
|

Allsvenskan

Falkenberg 1

Elfsborg 2

För andra matchen i rad vaktade Alexander Lundin målet då Otto Martler fortfarande är krasslig (men med på avbytarbänken). Lundin var stabil mot Jönköping Södra men inte lika lyckosam mot Elfsborg.

Emir Bajrami gjorde sitt första allsvenska mål för Elfsborg sedan 2010, på en frispark som betydde 2-1 - och som studsade in till höger om Alexander Lundin.

–Jag ställer upp muren. Elfsborg ställer också dit folk, det var svårt att se. Sedan missar jag att Bajrami står där ute som frisparksskytt också, sa Lundin och fortsatte:

– Det fladdrar till, jag ser bollen sent och missbedömer studsen i marken. (Kevin Stuhr) Ellergaard gjorde samma sak mot AIK för en vecka sen så det är sådant som händer, men tyvärr syns det ju en sådan här gång, deppade Alexander.

ANNONS

Visst, FFF blev rejält tillbakapressat i den första halvleken. Elfsborg var passningsskickligt och drev upp tempot, men andra halvlek blev en jämnare historia.

Simon Hedlund lämnades helt fri ute till höger när första halvlek var inne i 32:a minuten och han förvaltade Emir Bajramis passning, med viss hjälp av stolpen.

Det kändes då som det skulle kunna rinna iväg i målprotokollet.

– Vi fick mest jaga i dag. Det var många runt omkring en på mitten. Det var tufft, sa Amin Nazari, som stångades centralt mot Viktor Claesson och Marcus Rohdén.

Strax innan pausvilan var Amin på hugget och fick ta emot en dubbelsmäll i Elfsborgs straffområde.

–Jag såg att bollen skulle komma bakom där men fick en tackling av både målvakten och backen. Straffen, det var att sätta dit den, sa Amin.

Alexander Jakobsen såg väldigt sugen ut på att ta den. Vad sa du till honom?

– Att jag ville ta den. Jag kände för att ta den i dag.

Sista kvarten av matchen, i underläge, tvingades FFF gå ner på en trebacklinje. Rasmus Sjöstedt fick nämligen aldrig slutföra matchen. Han drog på sig två gula kort, varav det senare i duell med Emir Bajrami, var lättvindigt.

ANNONS

– Första kortet köper jag, men ska man hålla på så där, kan det ju bli hundra varningar på enskilda spelare. Det är ju trots allt en kroppskontaktsport. Det känns som vi jobbat lite i motvind. Det märks att storlagen får fördel när de kommer hit, sa Rasmus.

Hade man plockat fram ett lackmuspapper så hade PH-stickan varit genomsur.

– Det var surt som matchen utvecklade sig. Första halvlek var inte bra, men vi får ändå med oss 1-1. I andra så är de ju knappt över mittlinjen. Vi kontrollerar men slarvar bort ett frisparksläge, medan de får en frispark och gör mål.

En mer lyckosam utdelning vid David Svenssons stolpträff eller den vassa nicken av Zlatan Krizanovic hade kunnat skopa hem en sån där skön pinne för FFF – men som Hasse Eklund sa under promenaden från pressrummet till omklädningsrummen:

– Bra väder det passar inte oss...

FFF:s tränare var nöjd med inställningen i alla fall.

– Killarna visar bra attityd mot slutet och vi ger inte upp. Men återigen, det är segt att vi inte får med oss poäng i matcher där vi borde få poäng.

ANNONS