Jonas Axeldal har haft en bekymmersam vår som ny tränare för Laholms FK med mycket sjukdomar och skador som ställt till det. Arkivbild.
Jonas Axeldal har haft en bekymmersam vår som ny tränare för Laholms FK med mycket sjukdomar och skador som ställt till det. Arkivbild. Bild: ROBERT BOMAN

Axeldal inför premiären: ”Det har varit tufft och stökigt”

Laholms FK tar sig an IK Tord på bortaplan i seriepremiären i helgen.
Det blir ett nykomlingsmöte då båda tagit klivet upp från division 3 inför denna säsongen, men för LFK:s del finns det en hel del orosmoln inför premiären.
– Det har varit en tuff och stökig vår, konstaterar nye tränaren Jonas Axeldal.

ANNONS
|

Laholms FK, nykomlingar i division 2, går en oviss tävlingssäsong till mötes.

Åtminstone om man ska tro nye tränaren Jonas Axeldal.

LFK har dragits med skador och sjukdomar under försäsongen, inte fått med sig resultaten i träningsmatcherna och är inte framme där Axeldal hade velat haft laget inför premiären mot Jönköpingslaget IK Tord.

– Vi har haft en tuff försäsong och vi hoppas att vi kommer att hitta lösningar på det vi inte har hunnit få ihop. I en premiär handlar det om att tagga till det lilla extra, att ha rätt attityd och inställning, säger Axeldal.

Nykomlingsmöte i premiären

Premiärmotståndarna IK Tord är, liksom Laholm, nykomlingar i division 2 och Axeldal tror på en tuff match på bortaplan.

ANNONS

– Det är ett gediget lag som inte kommer att släppa till något gratis. De gör sällan misstag och ska man slå dem måste man spela bra, säger Laholmstränaren.

Axeldal har fått tillbaka Lucas Ragnarsson från skadeuppehållet.

– Han har två fulla veckor i träning bakom sig och det är bara positivt att han är tillbaka, säger Axeldal.

”Måste steppa upp lite”

Om nyförvärven Henrik Johansson (Ängelholm), Gjenis Zeqiri (Halmia) och Zemri Callaku (Eskilsminne) säger han följande:

– Henrik är en stabil och tekniskt duktig spelare. Han har varit borta i tio dagar med knäkänningar och gjorde sin första träning i går (läs onsdag). Målsättningen är att han är med i premiären.

– Gjenis har stor potential men har haft det lite svårt hittills och det har gått trögt för honom. Han har varit sjuk men jobbat hårt och är en bra målskytt så det räcker kanske att ett mål trillar in för att det ska släppa. Zemri måste också steppa upp lite. Han är en stöttespelare och bidrar med tuffare attityd på planen, vi behöver den typen av spelare som går in i närkamperna, säger Axeldal.

Toppmöte direkt i premiären

Astrio står inför ett eventuellt toppmöte direkt i premiären när Husqvarna gästar Söndrums IP.

– Det är förra årets tvåa mot trea direkt, konstaterar Astrios tränare Peter Lindau.

ANNONS

– Husqvarna satsade för att gå upp redan i fjol och gillade inte att vi gick om dem och knep andraplatsen. De siktar uppåt även i år.

Mycket skador har gjort försäsongen hackig även för Astrio. Lucas Lindau (broskskada i knä), Per Gulda (diskbråck), Jacob Olsson (lårskada) och Isac Larsson (korsband) fattas i premiärmatchen men Peter Lindau hoppas på att Emil Håkansson ska vara tillbaka efter lårskadan han ådrog sig mot Ängelholm i genrepet.

– Vi har blivit bättre och bättre för varje match vi spelat. Det jag vill se i premiären är vältränade spelare som ger full fart framåt och skapar mycket målchanser. Det ska vara roligt att titta på när Astrio spelar, säger Lindau.

LÄS MER: Astriotalangens smäll – blir borta hela säsongen

LÄS MER: Seger för Astrio – men Laholm föll i genrepet

LÄS MER: Astrios nya ordföranden om framtiden: ”Behöver en till konstgräsplan”

ANNONS