Astrios premiär i division 3 skjuts upp. Beskedet fick klubben först under onsdag eftermiddag.
Astrios premiär i division 3 skjuts upp. Beskedet fick klubben först under onsdag eftermiddag. Bild: Jari Välitalo/Arkiv

Astrios premiär skjuts upp – klubbarna oense

Fyra dagar innan den planerade premiären i division 3 väljer Svenska Fotbollförbundet att skjuta upp Astrios premiär mot Gnosjö.
– Det är märkligt om förbundet agerar från fall till fall, säger Astrios tränare Peter Lindau.

ANNONS
LocationSöndrum IP||

Förra veckan gick Astrio ut med beskedet på sin hemsida att premiären i division 3 hemma mot Gnosjö IF flyttats från lördagen den 13 juni till söndagen den 14 juni efter att Svenska Fotbollförbundet och Folkhälsomyndigheten gett klartecken för både matcher och resor från den 14:e.

Problemet var att Gnosjö inte ville spela matchen då. Efter att båda klubbarna lämnat in motiveringar meddelade SvFF under onsdagsförmiddagen att matchen kommer skjutas fram.

– Det är konstigt att man går emot sina egna beslut. Vi har ju inte hittat på datumet själva, säger Peter Lindau.

– Vi har tränat i 6,5 månad för att vara redo att spela när det ges chansen. Nu går Allsvenskan, Superettan och andra serier igång och det är märkligt att vi inte ska starta utan spela ett annat datum. Vi vill ju inte vänta två månader till om inte de andra gör det. Om de har bedömt att det är säkert är det säkert för oss också.

ANNONS

Gnosjö vill inte spela: ”Varför riskera något”

Gnosjö har sedan tidigare kommit överens med Stafsinge om att flytta lagens junimatch till hösten. Gnosjös tränare Enes Ahmetovic förklarar varför klubben inte vill spela premiären till helgen.

– För det första var det inte tänkt att spelas på söndagen överhuvudtaget. Sedan gick Riksidrottsförbundet ut och sa tidigare att man skulle planera för andra delen av året så då började vi göra det. Vi tycker att det är bättre att spela alla elva matcher på ett streck. Dessutom, varför ska man trycka in en match nu med tanke på läget? Vi har ledare med hjärt- och kärlsjukdomar, spelare med astma, varför riskera något för en match när vi har möjlighet att vänta någon månad?

– Som lag hade vi varit redo, men man får inte glömma att detta är Sveriges femte högsta division. Då finns viktigare saker än tre poäng under en vårsäsong.

Klubbarna ska senast den 18 juni föreslå ett nytt datum för matchen.

För Astrios del blir det nu premiär borta mot IFK Fjärås den 27 juni.

ANNONS