Astrios målfyrverkeri – ovane målskytten Hall Ling slog till igen

Det var målfest på Söndrums IP när Astrio fullkomligt körde över Klippan med hela 8–2. Flera ovana målskyttar skrev in sig i målprotokollet där i bland hemmalagets Alexander Hall Ling.
– Det är väldigt sällan som jag gör två mål i en match. Det brukar vara max två mål över en hel säsong, skrattar tvåmålsskytten.

ANNONS
|

Division 3 sydvästra Götaland

BK Astrio 8

Klippans Förenade FF 2

(4–0)

Lika mycket som regnet öste ned på Söndrums IP lika mycket öste Astrio på redan från start mot Klippans Förenade FF.

Redan efter tre minuter slog Sten Preuss till med ett behärskat avslut nere vid målvaktens vänstra stolprot och efter det kändes det som matchen redan var över.

– Vi spelade väldigt bra idag. Vår nyckel är att vi vill pressa högt och vinna bollen tidigt. Vi straffar dem med det och när vi håller den pressen som vi gör så får vi mycket boll, säger Alexander Hall Ling.

ANNONS

Den till vardags spelande vänsterbacken fick chansen som vänsterytter i 4–0-segern mot Waggeryd av tränare Peter Lindau och tackade för förtroende genom att göra ett utav målen.

Målskytt för andra matchen i rad

Mot Klippan fick Hall Ling chansen på vänsterkanten igen och skulle öka på Astrios ledning i den 24:e minuten.

– Jag gör en skottfint där jag lurar deras försvarare och lägger in den med vänstern under målvakten. Det är jag så klart nöjd med, ler han.

Och han var inte klar där för innan halvtidsvilan lyckades han på ett kanske mindre spektakulärt sätt, än hans 2–0-mål, göra Astrios fjärde mål i den första halvleken.

– Det är väl väldigt sällan som jag gör två mål i en match. Det brukar vara max två mål över en hel säsong. Det är så klart väldigt kul att få chansen högre upp i banan, skrattar Hall Ling som fick sy åtta stygn vid näsan sedan en kollision i matchen mot Waggeryd.

– Jag fick en spark upp mot ansiktet. Min näsa fick en rejäl smäll men det är sånt man får ta nu när man spelar anfallare mot tuffa backar.

Flera ovana målskyttar

De gulsvarta fortsatte bara att mala på i den andra halvleken och spelare som man normalt inte ser i målprotokollet hittade nätmaskorna. Både Andreas Wrele och Robin Sjögren fick göra varsitt mål.

ANNONS

– Jag tycker vi egentligen gör en bättre andra halvlek rent spelmässigt förutom då att vi släpper in två mål i slutet, säger tränare Peter Lindau.

– Det ser bra ut för oss och nu har vi en väldigt bra målskillnad. Vi har ett jäkla go i hela laget och går in för att vinna de återstående matcherna, sen får vi se hur långt det räcker, avslutar Hall Ling.

Astrio är allt jämnt tvåa i division 3 sydvästra Götaland eftersom Höganäs besegrade Fjärås med klara 6–0.

ANNONS