Astrios herrar får kvala – efter nervös halvlek

Astrios herrar hade chansen att knipa seriesegern i division 3 sydvästra Götaland, men då krävdes seger mot tabellettan Höganäs i seriefinalen på bortaplan och länge såg det bra ut för Söndrumsgänget i den sista omgången.

ANNONS
|

Höganäs 4

Astrio 2

(1–2)

Astrio var klart för minst ett kval till division 2 inför den sista omgången. Skulle seriesegern och ett direktavancemang ske, behövdes en seger i seriefinalen mot serieledarna Höganäs.

Och det började riktigt bra för Astrio som hade mycket boll inledningsvis i matchen.

Ett kompakt försvar stod upp bra mot Höganäs kvicka spelare och på en spelvändning signerad Leo Hedenberg på sin vänsterkant, skickades ett inlägg in mot mitten där Niclas Taube höll sig framme och gav Astrio ledningen i matchen.

Hugo Bogren kvitterade för Höganäs några minuter senare men det var ändå Astrio som skulle gå till pausvila i en välförtjänt ledning.

ANNONS

Astrioledning i paus

I den 26:e minuten fick Astrio hörna och Emil Håkansson skickade in den i myllret av spelare framför Mirza Selimovic i Höganäsmålet och där dök mittbacken Alexandar Bjelobrk upp och skickade in 2–1 till Astrio.

– Det är en bra första halvlek från vår sida och vi leder inför andra, men tyvärr gör vi en svag andra halvlek och kommer inte upp i den nivå vi haft innan. Jag vet inte om det var nerver som spökade, säger Astrios tränare Peter Lindau.

Niclas Taube hade två chanser i början av andra halvlek att utöka Astrios ledning.

– Han kommer till avslut när han bara är någon meter från mållinjen och sedan har han en nickskarv precis utanför stolpen, säger Lindau.

– 3–1 hade vi behövt för sedan blir vi nervösa.

Hemmalaget hade å sin sida ett friläge som resulterade i ett stolpskott i inledningen av andra.

Tio minuter in i andra kom till slut kvitteringsmålet.

Robert Mirosavic skickade in 2–2 innan Michael Babie och Bleron Zekaj avslutade målskyttet för Höganäs.

– De hade två skott i krysset som de gör mål på och sedan får de ett sista mål där vi slarvar, säger Lindau.

– När man leder och inte släpper in mål så kommer matchen att ändra karaktär, oavsett hur det sett ut innan. Oftast är det de fem-tio sista minuterna i matchen, nu började vi i stället halvleken nervöst och lyckas inte vända det. Vi spelar inte riktigt som vi ska utan slänger iväg bollen. Vi är ett spelande och bollsäkert lag i vanliga fall men i dag tror jag att det var nervositet helt enkelt.

ANNONS

Får kvala i stället

Nu får i stället Astrio sikta in sig på kvalmatcher framöver.

– Nu blir det kvalmatcher två helger i rad mot tvåan i division 3 södra och det ser ut att bli Malmö City. Vinner man den så blir det kval mot ett division 2-lag under två helger till. Det blir två eller fyra matcher till, konstaterar Lindau.

– Vi får en chans till och då gäller det att komma tillbaka och komma upp i form igen.

ANNONS