Astrios unga målsprutor Lovisa Brogren (till vänster) och Wilma Leidhammar har båda landslagsläger att se fram emot.
Astrios unga målsprutor Lovisa Brogren (till vänster) och Wilma Leidhammar har båda landslagsläger att se fram emot. Bild: HP/arkiv (bilden är ett montage)

Astrios båda målspottare får chansen i landslaget

Wilma Leidhammar och Lovisa Brogren öser in mål för BK Astrio i division 2. Nu får båda chansen i landslaget.

ANNONS
|

Wilma Leidhammar – som gjorde ett hattrick när Astrio derbykrossade Trönninge IF med 7–1 i den senaste division 2-omgången – är uttagen till ett Tipselitläger med F17-landslaget på Bosön 31 augusti–3 september.

Lovisa Brogren är en av 44 spelare som F15-landslagets förbundskapten Pär Lagerström vill syna på ett läger 4–7 september, även det på Bosön.

Wilma Leidhammar har tidigare gjort nio F17-landskamper medan det för Lovisa Brogren handlar om debut i dessa sammanhang.

Astrio befäste genom derbysegern mot Trönninge sin serieledning i division 2 sydvästra Götaland – och det är fortsatt gulsvart även överst i skytteligan.

Men Wilma Leidhammar gick genom sina tre mål mot Trönninge förbi Lovisa Brogren – som för en gångs skulle fick lämna planen mållös – överst i statistiken och är ny skytteetta på totalt 17 mål. Brogren ligger tvåa på 16 mål.

ANNONS

Centern fick nöja sig med 0–0 hemma mot jumbon Osby. Gästerna tog därmed sin första poäng för säsongen.

Fakta: Skytteligan i division 2 sydvästra Götaland

1) Wilma Leidhammar, Astrio, 17 mål

2) Lovisa Brogren, Astrio, 16 mål

3) Ellen Heurlin, Lilla Träslöv, 7 mål

4) Meja Håkansson, Centern, Johanna Ribacke, Älmhult, Nathalie Vingsand, Älmhult, och Tilda Andersson, Älmhult, alla 5 mål.

LÄS MER:Astrios superduo snittar 7,5 mål i tvåan

ANNONS