Laholms lagkapten Jesper Wennström lämnar moderklubben för division 2-nykomlingen Astrio.
Laholms lagkapten Jesper Wennström lämnar moderklubben för division 2-nykomlingen Astrio. Bild: Roger Larsson/arkiv

Astrio värvar Laholms kapten: ”Redo att testa något nytt”

Nya division 2-laget Astrio har hittat sitt första nyförvärv. Laholms lagkapten Jesper Wennström, 24, spelar för Söndrumsklubben nästa år.
– Det känns som en lagom utmaning, säger han.

ANNONS
LocationSöndrums IP, Glänninge park||

Astrio rusade rakt igenom division 3 i år och är 2021 ny andraklubb i Halmstad efter HBK.

Jesper Wennström, som är ytterback, följer med på resan upp efter att ha hjälpt Laholm till en fjärdeplats i trean i år.

– Jag är redo att testa något nytt. Jag har varit i Laholm sedan fyra års ålder och nu när Astrio gick upp i division 2 så känns det som en lagom utmaning. Det är så klart tufft att lämna Laholm, men jag tror att jag behöver det här för min egen del, säger han.

”Körde hela kanten själv”

Astrios tränare Peter Lindau är nöjd med det första nytillskottet:

ANNONS

– Det är en jättebra spelare som har spelat seniorfotboll i många år trots att han är ung. När vi mötte Laholm i somras hängde vi inte riktigt med honom utan han körde hela kanten själv.

Samtidigt är det nu helt spikat att Lindau tränar Astrio även 2021.

– Vi har egentligen varit överens hela tiden, men nu är det klart. Jag fortsätter, meddelar han.

”Går inte att ersätta”

För Laholm är Jesper Wennström veckans andra tunga spelartapp efter att bäste målskytten Jonatan Eriksson gick till Halmia.

– Det är väldigt tråkigt så klart, både på ett personligt plan och ur föreningsperspektiv. Sedan förstår jag dem när jag pratar med dem – det är inga hard feelings mellan oss. Dock är det här en situation som vi är vana att hamna i, men det är alltid lika tungt när det händer, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.

Hur tänker ni ersätta dem?

– När det kommer till Jonatan så har vi tre yngre spelare på ingång i den positionen. Jesper går inte att ersätta varken som spelare eller människa utan där får vi hitta någon annan lösning. Han har varit vår genomgående bäste spelare de senaste fyra-fem åren.

LÄS MER:Halmia värvar skyttekung från derbyrivalen – Lugonjic lämnar

ANNONS