Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

BK Astrios Sten Preuss gjorde matchens enda mål mot IFK Fjärås.
Sten Preuss avgjorde premiären borta mot IFK Fjärås med matchens enda mål. Arkivbild. Bild: Jan-Owe Wikström

Astrio premiärsegrade – nu väntar en månadsuppehåll

BK Astrio var tillbaka i spel i division 3 under lördagen.
IFK Fjärås besegrades med 1-0 - och nu tar Astrio sommaruppehåll till 1 augusti.

Division 3 Sydvästra Götaland

IFK Fjärås 0

BK Astrio 1

(0-1)

– Det är konstigt ju, men det är en sådan säsong i år, så vi vet om det. Men det är bara att göra det bästa möjliga av det och förbereda sig inför hösten med mycket matcher, säger tränaren Peter Lindau.

Matchen i sig blev en svettig affär i den varma solen. Astrio, nykomlingar i division 3, var snabba ur startgroparna och tog ledningen efter bara nio minuter. Ett kombinationsspel hittade fram till Sten Preuss som skottfintade innan han lade in bollen i målet.

– Många passningar i straffområdet och så kommer Sten igenom och gör ett fint mål. Sedan väntade vi på 2-0 och 3-0, men det kom aldrig så matchen levde även om vi hade bollen hela tiden, säger Lindau.

Det tidiga målet blev nämligen det enda i matchen. Astrio-tränaren kände ett spelövertag för bortalaget, men förhållandena var en motståndare i sig under lördagseftermiddagen.

– Det var svårt i dag, det var varmt och högt gräs så det var svårt att spela snabb fotboll. Det gick rätt långsamt. Men vi har bollen rätt mycket och skapar chanser, men lyckas bara göra ett mål. Då lever matchen och de lyckas skapa farliga kontringar. Så det var ändå en lite jobbig match, säger Lindau och fortsätter:

– Det blir lite lättare att försvara sig. Vi får inte hål och då är matchen öppen eftersom det bara skiljer ett mål. Så det var tufft hela vägen in i mål.

Känner du att du fick ut det spel som du ville av laget?

– Ja, vi kämpade på bra. Det var väldigt varmt och högt gräs vilket skapar problem när man ska spela snabb fotboll. Det gör det svårare. Men Fjärås var farliga på kontringar och de hade några skickliga spelare som skapade oss lite problem när de fick läge. Men vi får vara nöjda att börja med vinst, men spelmässigt behöver vi göra mer mål. Står det 3-0 är matchen körd, nu står det bara 1-0 och då lever det in i det sista.

Tränaren, som vill berömma lagkapten Per Gulda och de pigga inhoppen av Adam Josefsson och 15-årige Leo Hedenberg, var ändå nöjd över att kunna summera premiären med en seger.

– Det är skönt för alla när vi bara har en match innan vi går på semester. Så det var bra att börja med vinst, men vi spelar likadant och attackerar och vi försöker göra mål och spela offensiv fotboll. Det är det viktigaste att vi lyckas med den biten, sen får resultatet bli därefter, säger Lindau.

Fler lokala sportnyheter hittar du här