Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Danielsson (till höger) är Astrios sjätte nytillskott inför återkomsten i division 2. Här syns han i Värnamos tröja under en U21-match mot Elfsborg. Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån/arkiv
David Danielsson (till höger) är Astrios sjätte nytillskott inför återkomsten i division 2. Här syns han i Värnamos tröja under en U21-match mot Elfsborg. Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån/arkiv

Astrio plockar in ytter från Superettan-klubb

BK Astrio vässar offensiven ytterligare inför division 2-comebacken. Halmstads BK-fostrade yttern och anfallaren David Danielsson, 21, ansluter från Superettan-nykomlingen IFK Värnamo.

– Han har tränat med oss ett tag. Det är en teknisk, kvick spelare som gillar att utmana, säger Astrios tränare Peter Lindau.

David Danielsson är Astrios sjätte nytillskott inför steget upp i division 2. Tidigare har Laholmstrion Daniel Radovanovic, Jesper Wennström och Jasmin Barucic, målvakten Markus Rydeberg från Halmia och Nils Strandahl från HBK valt Söndrumslaget.

Danielsson – som är son till lokale fotbollsprofilen Zelko Rukavina – började i HBK i femårsåldern, men gick 2018 över till IFK Värnamo där det blev 21 insatser i division 1 under 2019 och 2020.

Men det blev ingen fortsättning i Värnamo inför Smålandsklubbens comeback i Superettan i år. Nu ser David Danielsson i stället fram emot att få bli en kugge i Peter Lindaus bollinnehavsbetonade och passningsorienterade fotboll i Astrio.

– Det känns väldigt roligt. Jag tycker om hela filosofin hos tränarna och det känns som att det kommer att passa mig bra. Det känns som rätt kliv för att kunna ta ytterligare steg och utvecklas, säger han.

Division 2 har premiär sista helgen i mars då Astrio tar emot Onsala. Men Peter Lindau tvivlar med tanke på coronaläget i samhället allt mer på att så blir fallet.

– Vi får inte spela träningsmatcher innan den 28 mars står det nu och vår serie ska börja den 27 mars så det lutar väl åt att de skjuter på serien, säger Astriotränaren.

LÄS MER: Astrio kan starta utan träningsmatcher – och DM flyttas

Fler lokala sportnyheter hittar du här