Amanda Johnsson Haahr stod för en assist i den norska seriepremiären när hennes LSK vann med 4–0 mot Avaldsnes. Arkivbild. Bild: MARIUS SIMENSEN

Assist från ex-HBK:aren i premiären – nu väntar Halmstadmöte

Ex-HBK:arna i den norska högstaligan drog i helgen igång seriespelet och för Amanda Johnsson Haahr och Zara Jönsson blev det blandade resultat.

|

Amanda Johnsson Haahr, LSK, Norge

Amanda Johnsson Haahrs LSK fick en fin start på seriespelet när de vann premiären på hemmaplan mot Avaldsnes med 4–0. Johnsson Haahr fanns med i startelvan och var inne på planen under alla hemmalagets mål men byttes ut mållös i den 88:e minuten, däremot noterades anfallaren för en assist till lagets första mål.

Segern innebär att LSK ligger tvåa i tabellen som toppas av Vålerenga som vann sin premiärmatch med 5–0 över Arna-Björnar.

Zara Jönsson, Stabaek, Norge

Även Zara Jönsson fanns med i startelvan för sitt Stabaek i bortamötet mot Rosenborg. Stabaek fick sämsta tänkbara starten på serien när de föll med 3–0. Topptippade Rosenborg satte två mål i första halvlek men ledningen i paus kunde ha varit större. Rosenborg hann även med att trycka in trean innan Jönsson fick kliva av i den 62 minuten. Förlusten gör att Stabaek ligger sjua i tabellen efter den första seriematchen.

I nästa omgång möts Zara Jönsson och Amanda Johnsson Haahr när Stabaek tar emot LSK på hemmaplan.