Anna Uhrberg gör comeback på fotbollsplanen, precis som Oskarströms IS,  i damernas division 4.
Anna Uhrberg gör comeback på fotbollsplanen, precis som Oskarströms IS, i damernas division 4. Bild: Jari Välitalo

Anna Uhrberg visar innebörden av ett äkta klubbhjärta

Klubbhjärtat har aldrig slutat slå för Oskarström IS. När damlaget tvingades att lägga ned 2015 bestämde sig Anna Uhrberg för att inte representera något annat lag. När nu laget gör comeback i division 4 i år är det med lycka som Anna åter igen får ta på sig den rödvita tröjan. – Det är verkligen nostalgi att gå ut och spela matcher hemma på Esperedsvallen, säger hon.

ANNONS
LocationOskarström||

Det var fem år sedan sist, men i år gör Oskarströms damlag comeback i division 4. Mycket är nytt i det nykomponerade OIS-laget men en spelare som aldrig riktigt lämnat klubben i sitt hjärta är Anna Uhrberg. Mittfältaren var med när laget tvingades lägga ned 2015 men är nu tillbaka i den rödvita tröjan.

– Jag hade kontakt med ordförande i Oskarström Mikael Persson i och med att jag mellan hösten 2018 och början av 2019 var tränare för Oskarströms F04-06. Då pratade jag med honom och sa att jag saknade fotbollen, säger Anna Uhrberg och fortsätter:

ANNONS

– Då frågade Micke om jag inte hade några kompisar som var sugna på att börja spela igen. Jag frågade några och det var många som sa ja och sen kände de folk som också ville.

Under de fem åren som Oskarström inte hade något damlag kände hon att det inte kändes rätt att spela för någon annan förening.

– Jag hade ingen tanke på att börja i ett annat lag och kände inte att jag ville gå någon annanstans. Jag provtränade med Sennan men annars har det bara varit Oskarström för mig.

– Det var skönt att damlaget startade upp igen eftersom jag har väldigt många vänner här.

Lockat spelare från Laholm och Halmia

Det nyuppstartade damlaget är en kombination av tidigare spelare som Anna, spelare från de egna leden födda 2002/2003 men även spelare från mer etablerade klubbar som Halmia och Laholm.

– Vi har en bra mix av spelare och vi började träna tillsammans redan i augusti förra året. Fortfarande har vi mer än 25 spelare i truppen vilket är hur kul som helst.

– Jag tror vi har enklare att hålla ihop damlaget nu än vad vi hade med laget 2015. Då tappade vi hela tiden spelare och hade svårt att få ihop folk.

ANNONS

Familjen Uhrberg spelar i Oskarström

Ett starkt bultande OIS-hjärta är en gemensam nämnare för familjen Uhrberg.

Både pappa Mårten och lillebror Felix har spelat och spelar i föreningen. För Anna betyder OIS något alldeles extra.

– Jag bor just nu i Halmstad men Oskarström betyder mycket för mig, det är hemma liksom. Det är verkligen nostalgi att gå ut och spela matcher hemma på Esperedsvallen.

ANNONS