Halmias försvarare Andreas Åström har varit borta sedan i somras på grund av diskbråck, men har nu börjat jogga lätt.
Halmias försvarare Andreas Åström har varit borta sedan i somras på grund av diskbråck, men har nu börjat jogga lätt. Bild: Jari Välitalo

Andreas Åström tillbaka efter operation – kan bli sista pusselbiten i Halmia

Andreas Åström har inte spelat fotboll sedan i somras. Nu är han på väg tillbaka efter operation – och kan bli sista pusselbiten i Halmias lagbygge 2021.
– 22 år och diskbråck. Nej, jag är för ung för att sluta, säger han.

ANNONS
|

Halmia har en plats kvar att fylla inför nystarten i division 3.

Klubben har varit på jakt efter en försvarare, men skyndar långsamt och vill se hur det går för Andreas Åströms tillfrisknande.

Mittbacken var borta hela säsongen i fjol på grund av ryggskadan och opererades i mitten av januari i år.

Nu joggar han vid sidan om planen samtidigt som lagkompisarna tränar på konstgräset på Halmstad arena ip.

– Jag har snackat med Walle (Anders Wallin, tränaren). Målet har hela tiden varit att komma tillbaka och spela igen – slå mig in i Halmia. Klubben har lämnat en öppning för mig, säger Andreas Åström.

ANNONS

– Jag har 4-5 veckor kvar innan jag kan börja träna och det är bara bra för mig att premiären skjutits upp.

Orkade inte gå med smärtan

Det var i juni som olyckan var framme när Andreas tränade med Halmia.

– Jag tog ett löpsteg – sedan kom smärtan i ryggen från ingenstans och hela vänstersidan droppade – då var det bara att kliva av. Jag kunde inte ens cykla hem utan blev hämtad efter träningen, berättar Andreas.

Så småningom fick han reda på att han fått diskbråck – ”sjukgymnasten sa att det är mest 60-åringar som drabbas” – och att han hade ont varje dag fram till operationen.

– Jag orkade inte gå med smärtan och när jag vaknade efter operationen så var känslan – vad fan, jag har inte ont i benen längre. Innan kändes det hela vägen ner.

Åström har ökat på träningen

Andreas, som tidigare spelat i division 2-klubben Skiljebo och pluggar till ekonom på högskolan i Halmstad, har ökat på träningen successivt från väldigt enkla övningar som att ställa sig på en stol.

Nu blickar han framåt mot sin egen comeback och att Halmia ska ta raka vägen tillbaka till division 2 efter degraderingen i höstas.

– Det ser lovande ut. Vi har bra fart i spelet på träningarna och nyförvärven som vi fått är riktigt bra. Dessutom har vi fått behålla viktiga pusselbitar så i toppen av trean ska vi vara, men det går inte att lattja sig igenom serie.

ANNONS

Anders Wallin hoppas att Åström är redo igen om någon månad.

– Vi tror att han snart är med och konkurrerar om en plats i försvaret – annars så sitter vi inte i sjön utan har många defensiva mittfältare som vi kan flytta ner.

LÄS MER: Halmia värvar ny anfallare – har haft hjärtproblem

ANNONS