Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ex-HBK:aren Simon Andersson har skrivit på för Elfsborg. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
Ex-HBK:aren Simon Andersson har skrivit på för Elfsborg. Bild: ANDREAS SANDSTRÖM

Andersson lämnar Brentford för Elfsborg

Det blir en flytt till Elfsborg för den tidigare Halmstadsmålvakten Simon Andersson.
På tisdagen skrev 20-åringen på ett avtal som sträcker sig fram till den sista juni i år. Andersson har lösts från kontraktet med engelska Brentford.

– Jag fick en bra känsla när jag var här och besökte Elfsborg, så det var ett enkelt val när det väl blev en möjlighet. Då Elfsborg är en bra klubb som tar hand om sina unga spelare och är ett riktigt bra lag i toppen av Allsvenskan, säger Simon Andersson till Elfsborgs hemsida.

Det var på måndagen som Sportexpressen avslöjade att Andersson, som tidigare i år provspelat för Häcken, var på gång som ersättare för Tim Rönning i Boråsklubben.

– Som alltid är mitt mål är att spela matcher, även om jag vet att det är en tuff konkurrenssituation på målvaktssidan. Men jag kommer att göra mitt yttersta för att vara med och konkurrera, konstaterar Andersson.

Simon Andersson lämnade HBK redan som 17-åring och skrev på för tre år i Championshipklubben Brentford.

Engelsmännen hade sett svensken i U19-landslaget och valde att satsa på honom för framtiden.

Men nu lämnar Andersson klubben.

– Vi har idag tecknat ett avtal först till sista juni 2021 för att sedan ha en ny diskussion om framtiden. Samtidigt har Simon löst sitt kontrakt med engelska Brentford och kommer som fri spelare till oss, säger Stefan Andreasson, klubbchef i Elfsborg.

Fler lokala sportnyheter hittar du här