Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matchvinnare. Alva Hed gjorde Halmias segermål mot Eskilsminne.

Alva Heds premärmål räddade Halmia

Alva Heds första A-lagsmål någonsin kom lägligt. Bara minuten efter Eskilsminnes kvittering tryckte Halmias vänsterback in segermålet till 2–1.

Division 1 södra Götland

Halmia 2
Eskilsminne 1

Halmia tog därmed sin tredje seger på de fyra senaste matcherna och befäste tredjeplatsen i tabellen.

– Vi kanske inte är riktigt nöjda med vår insats – vi fick inte spela som vi brukar göra för de var duktiga på att täcka ytor. Men vi kämpade in i det sista och vinner matchen, säger Alva Hed, 17 senare i höst.

Det brukar vara hennes sju minuter yngre tvillingsyster Ebba, numera i allsvenska Vittsjö, som står för målfabrikationen i familjen.

Men nu klev Alva fram och tryckte in segermålet efter en hörna i 70:e miniuten. Det var faktiskt hennes första fullträff i serien under tre år i A-laget.

– Jag tror att det var Selma (Berggren) som slog hörnan. Sedan kom Matilde (Abrahamsson) och touchade bollen, så de såg inte riktigt mig när jag kom där. Jag är den som spelar fram och är lite i skuggan, så det var kul att avgöra, säger hon.

Matchen var öppen med en hel del chanser att båda håll. 

Emmy Zetterberg gav Halmia ledningen med en frispark direkt i mål i 21:a minuten, men Eskilsminne kvitterade genom Julia Nyberg Spets efter en hörna i 69:e.

Då var Halmia skakat – men Alva Heds snabba replik räckte till tre poäng.

Fler lokala sportnyheter hittar du här