Efter bara en säsong väljer Mats Altemyr att kliva av som tränare i Kvibille.
Efter bara en säsong väljer Mats Altemyr att kliva av som tränare i Kvibille. Bild: Roger Larsson

Altemyr lämnar Kvibille – Hyltebruk tillbaka i fyran

Kvibille BK har upplevt en tung säsong och åker ur division 4. Dessutom lämnar tränaren Mats Altemyr klubben.
– Av hälsoskäl väljer jag att hoppa av, säger han.

ANNONS
|

På ett spelarmöte på måndagskvällen meddelade Altemyr att han slutar som tränare i Kvibille. In kliver i stället Vildan Rashkaj från Unnaryd. 29-åringen har tidigare varit aktiv i Kvibille och blir nu spelande tränare med KBK-profilen Stefan Johansson, senast i Böljan dam, som assisterande.

– Jag måste tänka på mig själv och därför tar jag ett sabbatsår från fotbollen, konstaterar Altemyr.

Han och övriga i Kvibillestaben har jobbat hårt under säsongen, men manfallet från i fjol då 25 spelare lämnade truppen har satt sina spår.

Bara åtta spelare kvar i Kvibille

Kvibille mäktade bara med tre poäng i år och efter 1-6 hemma mot Böljan i lördags stod det klart att klubben får spela division 5-fotboll nästa säsong.

ANNONS

– Det har varit ett tufft fotbollsår och hälsan har fått stryka på foten. Vi hade bara åtta spelare kvar från förra säsongen och fick jaga nya för att ersätta de som försvann.

Martin Pohl är ordförande i seniorsektionen.

– Får jag bestämma så vill jag tillbaka så fort som möjligt, men vi får satsa på ett långsiktigt projekt och bygga nytt efter att ha tappat ett helt lag i fjol. Nu måste vi fylla på – det är där vi är, säger han.

Seriefinal mot Selakovic och Hysén

I fjol gick Hyltebruk samma öde till mötes när laget ramlade ur fyran, men efter 2–0-segern mot Skrea borta i helgen är klubben tillbaka nästa år.

Hylte har gått som tåget och tränarna Tobias Örnstedt och Egzon Maholli är alltjämt obesegrade i seriesammanhang sedan duon tog över inför de tre sista omgångarna i division 4 i fjol.

I år har det blivit nio raka segrar, men nu väntar den kanske tuffaste matchen för säsongen då laget ställs mot Kungsbacka City – med tidigare stjärnspelare som Stefan Selakovic och Tobias Hysén – i en seriefinal på bortaplan i helgen.

Vinst där och seriesegern är klar.

– Vi har klarat det ena målet och nu tar vi sikte på att vinna serien. Det känns skönt att åka till Kungsbacka utan att vi har press på oss, säger Egzon Maholli.

ANNONS

Succéduon vill stanna kvar

Även om inget är klart talar det mesta för att Örnstedt och Maholli tränar Hyltebruk även nästa år.

– Vi ska sätta oss ner och prata gemensamt, men jag tror att vi blir kvar, hävdar Maholli.

– Vi är själva positiva, fyller Örnstedt i.

Båda ser gärna att truppen förstärks till nästa säsong.

– Vi behöver spetsa till laget och få in lite nya ansikten. Vi vill inte att alla ska känna sig säkra på en plats, säger Örnstedt.

ANNONS