Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alet föll i den avgörande kvalmatchen mot Gislaved och får fortsatt spela i division 4 kommande säsong. Bild: Linda Weinstock
Alet föll i den avgörande kvalmatchen mot Gislaved och får fortsatt spela i division 4 kommande säsong. Bild: Linda Weinstock

Alet föll i kvalfinalen – nu lämnar Hallberg klubben

Alets IK föll tungt i den sista kvalmatchen till division 3 och efter matchen meddelade tränare Håkan Hallberg att han gjort sitt i klubben.
– Jag lägger ner det nu. De behöver höra en ny röst, säger han.

Gislaved 5

Alet 2

(1–1)

Det var en besviken Håkan Hallberg, tränare i Alet, efter den avgörande kvalmatchen mot Gislaved på Ryttarvallen. Gislaved vann, men Alet gav dem en match ända in till slutminuten.

– Vi har jättebra koll i första halvlek och har ett par tre bra lägen. De har ett anfall och det gör de mål på, säger han.

Gislaved tog ledningen men Alet kom tillbaka när Jonas Sandqvist kvitterade på nick efter en hörna.

I andra halvlek tog hemmalaget över mer och skickade in både 2–1 och 3-1.

– De får göra 2–1 på en skitgrej och då går vi ner oss lite, säger Hallberg.

Föll som ett korthus

Alet fick lite hopp när Hugo Gislén satte 3–2 efter en frispark men det släcktes snabbt när Alet stod för ett nytt misstag på mitten och Gislaved kunde kontra in 4–2.

– Då faller vi som ett korthus och allt tar slut, säger Hallberg.

Trots det missade avancemanget hittade Alettränaren mycket positivt att peka på efter matchen.

– Vi kommer som nykomlingar från division 4 och vi spelar mycket bättre än dem. Vi är inte vana vid situationen och det fäller lite avgörandet, säger han och fortsätter:

– Vi har gjort detta jättebra och jag är jättestolt över killarna. Det var en bonus att få komma hit men vi kunde inte riktigt förvalta den.

Direkt efter matchen meddelade också Hallberg att han gjort sitt som tränare i Alet.

– Jag lägger ner det nu. De behöver höra en ny röst som skäller på dem, säger han med ett leende.

”Känner en viss stolthet”

För målvakten Hampus Westerberg var kvalförlusten extra tung. Han har tillhört klubben sedan barnsben och hade hoppats på ett bättre öde för sin moderklubb.

– Just nu är det tungt men man kan ändå redan känna en viss stolthet över att vi har tagit oss hit och hur vi har gått igenom denna säsongen under alla omständigheter. Vi har vuxit som grupp och det är tungt att det blev så här, säger han och fortsätter:

– Man har ju tagit Alet från sexan sedan barnsben och det hade varit kul att få kröna det med en division 3-plats. Men samtidigt, vi är nykomlingar i serien och får vara nöjda med att vi tagit oss hit.

Fler lokala sportnyheter hittar du här