Alets IK spelar för en plats i division 3 kommande säsong. Sista hindret på vägen är Gislaved och lagen möts i en avgörande match under söndagen.
Alets IK spelar för en plats i division 3 kommande säsong. Sista hindret på vägen är Gislaved och lagen möts i en avgörande match under söndagen. Bild: Jari Välitalo

Alet är förberett om straffar avgör kvalödet

Exakt samma poäng. Exakt samma målskillnad. Exakt samma resultat mot samma motstånd. Under söndagen avgörs det om det blir Alets IK eller Gislaved som spelar division 3-fotboll kommande säsong.

ANNONS
|

Det är en lite besviken Håkan Hallberg, tränare i Alet, som laddar upp inför kvalavgörandet mot Gislaved på söndag.

– Vi hade lite otur i matchen mot Borstahusen och skulle ha haft ett mål till med oss från den matchen. Vi fick ett friläge och chans att avgöra men misslyckades, säger han och fortsätter:

– Hade vi satt den chansen hade det räckt med oavgjort mot Gislaved.

Det är precis så jämnt som Hallberg antyder.

Alet och Gislaved har samma antal poäng, samma målskillnad och har slagit de två andra lagen i gruppen med exakt samma resultat.

Det kan innebära att Alets kvalöde avgörs på straffar.

ANNONS

– Slutar matchen oavgjort är det straffar som kommer att fälla avgörandet, säger Alettränaren.

Hur mycket har ni tränat på straffläggning inför matchen?

– Inte ett skit.

Ingenting?

– Nej, jag tror inte på det. Jag tror att man kan träna på mycket för att bli bättre, men inte straffar, säger Hallberg.

Det måste du utveckla.

– Det handlar mer om psyket hos spelarna. Jag har i stället gått runt bland spelarna i laget och frågat om man vill och är sugen på att slå en straff. Jag har fått både positiva och negativa svar, säger Hallberg och fortsätter:

– Jag vill inte ställa frågan direkt efter en match när spelare är trötta. Nu vet jag vilka som vill och då kan jag bestämma vilka som får lägga straffar om det blir aktuellt.

Håkan Hallberg tror inte på någon rolig match eftersom inget av lagen kommer att bjuda på något.

– Gislaved kommer nog att vara det spelförande laget. De vill nog höja tempot och på så sätt slå oss. Men vi har inga problem med att motståndarna har mycket boll. Vi har ett stabilt försvar och kommer att sticka på kontringar i stället, säger Hallberg.

ANNONS

Det finns ett frågetecken kring Daniel Anderssons medverkan på söndag.

– Han har en skada på fotleden, är tejpad och kommer att börja på bänken, säger Hallberg.

– Annars ser det bra ut i truppen. Jag kommer att ha 18 spelare med mig till matchen och jag tvekar inte en sekund på att de kommer att ge allt på planen.

ANNONS