Hyltes tränarpar Tobias Örnstedt och Egzon Maholli siktar på snabb comeback i fyran.
Hyltes tränarpar Tobias Örnstedt och Egzon Maholli siktar på snabb comeback i fyran. Bild: Privat

600 personer blir 50 i klassiskt derby

I fjol spelade Hyltebruks IF i fyran och Unnaryds Goif i sexan. Nu möts de i femman i det klassiska derbyt som senast lagen möttes för några år sedan lockade 600 personer till Örnvallen. Men i coronatider blir det inte ens en tiondel.

ANNONS
|

– Nej, tyvärr inte. Men vi följer de nya bestämmelserna och släpper i alla fall in 50 personer så att det blir lite stämning, säger Hyltes ordförande Solbritt Karlsson.

Dessa lyckliga när det är först till kvarn som gäller kommer att få se ett formstarkt hemmalag som inlett serien med tre raka segrar, 3–0 hemma mot Sperlingsholm samt borta 4–1 mot Rinia och 5–4 mot Särö IK.

– Vi är ett bra kollektiv som har följt vår matchplan perfekt, säger Tobias Örnstedt som delar tränarskapet med Egzon Maholli.

– Det är riktigt bra konkurrens i laget med 17–18 duktiga division 5-spelare, fyller Egzon i som därför inte har spelat någonting själv.

ANNONS

– Nej, det hade känts fel. Men jag tränar i alla fall med laget och kan hoppa in om det skulle behövas, säger Egzon som inte utesluter en comeback – om inte i år så nästa.

– Man ska väl aldrig säga aldrig, skrattar han.

Under sommaren har laget tappat sin P16-landslagsman Pontus Karlsson till HBK.

– Men det ska inte påverka laget alltför mycket eftersom vi har en bred trupp, inflikar Tobias.

Hylte åkte ur fyran – när Åsa trillade ur trean

Herrar Maholli/Örnstedt tog över Hylte i fjol när laget med tre omgångar kvar låg under strecket. Sju poäng på de sista tre matcher lyfte laget till en plats trea från slutet som i normala fall hade inneburit nytt kontrakt. Om inte Åsa hade ramlat ur division 3.

– Därför åkte vi ur ändå, vilket naturligtvis var snopet. Men samtidigt fick vi då en nytändning i hela föreningen som vi har tagit med oss in i den här säsongen, påpekar de.

Jodå, med Sebastian Eriksson, fyra mål så här långt, i spetsen kliver Hylte in med stort självförtroende mot ett Unnaryd som ligger fyra efter 6–1 hemma mot Genevad/Veinge, 1–4 borta mot Centern och 1–0 hemma mot Rinia.

– Även om vi inte har mötts i seriesammanhang på ett tag så känner vi varandra väldigt väl eftersom Unnaryd brukar träna här på vår konstgräsplan under försäsongen.

ANNONS
ANNONS