Övertygande seger för LFK

Laholms FK vann med klara 4-1 borta mot Dalen/KFF på Krokslättsvallen i Mölndal. Tvåmålsskytten Ronny Sabo var bäst på plan – men missar returmötet hemma i Laholm på lördag.

ANNONS
|

I slutet av matchen protesterade Ronny Sabo mot att en Dalen-spelare stod för nära vid en frispark. Laholm-spelaren fick då varning för protest. Detta innebär att han missar returmötet mot Dalen/KFF.

– Det är det enda jag inte är nöjd med, säger han. Det känns tråkigt att behöva stå över nästa match.

Sammantaget var Ronny Sabo ändå nöjd med sin och lagets insats.

– Vi spelar jävligt bra, kommer loss och skapar många chanser. Egentligen bör vi ligga högre upp i den här serien.

Laholm spelade övertygande och förde spelet under princip hela matchen. Laget hade flera klara målchanser i matchinledningen.

ANNONS

Dryga kvarten in i matchen tog Laholm ledningen via en snabb frispark som frispelade Ronny Sabo. Han tog kontrollerat ner bollen, vände bort en Dalen/KFF-back och avslutade med ett distinkt skott till vänster om målvakten Anders Onsbacke.

10 minuter senare kvitterade Dalen/KFF:s Mikael Pettersson genom att omarkerad nicka in ett inlägg.

Innan halvtidsvilan tog Laholm återigen ledningen genom Dennis Nilsson, som kom fri på högerkanten och avslutade kallt i målvaktens bortre hörn.

I början av andra ökade Ronny Sabo på ledningen med sitt andra mål för kvällen. Efter ett inlägg och viss förvirring i Dalen/KFF-försvaret kunde Ronny Sabo ostört lägga in bollen i ett mer eller mindre öppet mål.

Målskyttet avslutades av inhopparen Johan Green som via stolpen fastställde slutresultatet 1-4.

Laholms tränare, Patrik Philipsson, var sammantaget nöjd med sitt lags insats men pekar på vissa saker som ska förbättras inför att Dalen/KFF kommer på besök i nästa match.

– Det var en skön seger i en viktig match. Stundtals blir det lite avslaget men vi lyckas ta tag i spelet igen, säger han. Inför returmötet måste vi fokusera på att hantera deras fasta situationer bättre, där är Dalen starka.

ANNONS

Bortasegern ger Laholms FK tre poäng till i kampen kring kvalstrecket i division 3 sydvästra Götaland. Returmötet spelas på lördag hemma på Glänninge IP i Laholm.

ANNONS