Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Patrik Kittel var själaglad efter Dejas fina prestation i küren under Nations Cup i Falsterbo.

Fortsatt svensk dressyrdominans i Falsterbo

För fjärde gången avgjordes en deltävling Nations Cup-dressyren under Falsterbo Horse Show – och liksom de tidigare åren fick det svenska laget kliva högst upp på pallen. Därmed drygade man ut sin ledning i den totala cupen.

Det svenska dressyrlandslaget verkar trivas föredömligt på hemmaplan i Falsterbo. Efter lördagens Grand Prix befann man sig som väntat i ledningen, och under söndagens två avslutande etapper hade man inga större bekymmer med att hålla konkurrenterna på avstånd. Därmed vann man hemmatävlingen för fjärde gången i rad.

"Min bästa ritt"

Patrik Kittel, som under lördagen tog en individuell seger i Grand Prix, inledde morgonen på bästa sätt genom att tillsammans med Deja vinna küren i överlägsen stil till tonerna av Stevie Wonder.

- Vi var som en enhet idag. Det försöker man alltid eftersträva, men idag var verkligen en dag där man kände att vi kom till den punkten. Jag kände personligen att det var min bästa ritt med henne, sade Kittel, som ansåg att poängsumman på 81,975 var något i underkant.

Kittel har fortfarande inte bestämt sig huruvida det blir Deja eller Delaunay, som han rider på nästa vecka i Aachen, som blir hans förstaval i höstens VM.

- I dag har Deja i alla fall inte gjort valet lättare.

Leder totalen

Kittels adept Antonia Ramel slutade femma i küren på nytt personbästa. I den efterföljande specialen säkrade Antonias syster Juliette och Jeanna Högberg den svenska totalsegern genom att sluta på andra respektive fjärde plats.

Segern innebär även att Sverige drygade ut sin ledning i den totala Nations Cup-tabellen, vilket inte direkt minskar förhoppningarna om att landslaget i höstens VM ska kunna upprepa medaljframgångarna från fjolårets EM på hemmaplan. Vilka ekipage som förbundskapten Bo Jenå ger förtroende att försvara de svenska färgerna i amerikanska Tryon offentliggörs den 30 juli.

Don Aurellios läge oklart

Dagen innan Nations Cup-tävlingen drog igång kom nyheten att Tinne Vilhelmson Silfvéns stjärnhäst Don Aurellio, som i juni gjorde comeback efter ett nästan tvåårigt skadeuppehåll, inte skulle komma till start i Falsterbo. Hurudan skada det rör sig om är fortfarande oklart.

Rättad: Jeanna Högberg slutade på fjärde plats i specialen.