Emil Forsberg hade en tung dag mot Italien.
Emil Forsberg hade en tung dag mot Italien.

Forsberg kritisk till egna insatsen

Han spåddes bli jokern som skulle överraska för Sverige i offensiven, men hittills har fotbolls-EM varit en besvikelse för Emil Forsberg.

ANNONS
|

Inför EM i Frankrike vande sig svenskarna vid att se Emil Forsberg virvla fram på vänsterkanten, söka sig in i banan, hota offensivt och kombinera fint med Zlatan Ibrahimovic.

Men i de två första matcherna i mästerskapet har han gjort en riktigt blek figur. Mot Irland blev han ofta låst och mot Italien vägde han lätt och blev utbytt mot Jimmy Durmaz i den 79:e minuten.

- Absolut rätt. Jag har inte spelat tillräckligt bra, så enkelt är det. Jag vill alltid spela och har en stor tro på mig själv. Men i dag var ingen bra dag, säger han.

ANNONS

- Jag har stor press på mig själv och det är klart det inte är godkänt.

TT: Är det något speciellt som känns svårt?

- Nej utan det är upp till en själv och som jag ser det kan jag bättre.

Positiv karriär

Hittills har 24-åringens karriär mest gått i dur. Efter att han slagit igenom i Gif Sundsvall i superettan värvades han till Malmö FF och var med och vann SM-guld 2013. Därefter gick han sommaren 2014 till hårdsatsande Leipzig, där han under den gångna säsongen stod för åtta mål och sju assist i den tyska andradivisionen, var en starkt bidragande faktor till avancemanget till bundesliga och förlängde nyligen sitt kontrakt till 2021.

Och han ser inte någon särskild anledning till varför det nu plötsligt går i moll.

- Det gäller väl att fortsätta att ha en stor tro på sig själv och hela tiden veta att man kan göra det.

ANNONS

TT: Har du någon att prata med för att komma ur det?

- Det handlar inte om det, det handlar om att prestera på planen och göra det bra där. Det är väl så jag ser det och sedan utanför så... nej. Det handlar om att vara rättvis med sig själv och säga om man har varit bra eller dålig och nu har jag inte varit tillräckligt bra och så är det.

- Då får man gå till sig själv och vad det är man behöver göra bättre.

Tror på laget

Sverige står på en poäng efter två spelade matcher och poäng och allra helst seger krävs mot Belgien i gruppavslutningen.

- Det är ett lag med duktiga individer så det kommer bli en rolig match. Just nu är det svårt att tänka på det, nu är det en stor besvikelse, säger Emil Forsberg.

ANNONS

- Jag har en stor tro på oss och på laget. Nu har vi Belgien kvar och det är bara all in som gäller i den matchen. Det är ett fantastiskt bra lag och många duktiga individer, men jag tycker att vi visar i dag i första halvlek hur starka vi är kollektivt när vi jobbar tillsammans.

ANNONS