Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chicagos målvakt Anton Forsberg stoppar ett skott från Nashvilles Kevin Fiala.

Forsberg hyllades efter Chicago-segern

Med 42 räddningar såg Anton Forsberg till att ge Chicago en 2–1-seger över Nashville i NHL-ishockeyn.

Forsberg hyllades efter sin insats som i räddningsprocent (97,7 procent) är hans klart bästa den här säsongen. Det blev 42 räddningar, varav 22 i den sista perioden.

- Han gav oss chansen att kunna spela vårt spel och etablera det vi ville etablera. I tredje perioden stoppade han flera klara målchanser. Han var stor i kväll, säger Seabrook till NHL:s webbplats.

- Han gjorde några avgörande räddningar och vi hade en del stolpskott, säger Nashvilleforwarden Austin Watson.

Forsberg tycker själv att det var den gemensamma insatsen som ledde till segern.

- I dag jobbade vi som ett lag. Vi gjorde ett bra jobb så att de flesta skott kom från distans. Jag vet att det blev många skott, men det kändes inte som att det var så många som var klara målchanser. Så på det sättet kändes det som en laginsats, säger Forsberg.

Genom segern stoppade Chicago Nashvilles poängsvit efter åtta matcher.

Rask avgjorde

Carolinas Victor Rask tog sitt lag till den andra hemmasegern i följd med mål i numerärt överläge i tredje perioden.

Matchen, som slutade 2–1, blev Ottawas sjätte förlustmatch i rad.

Rasks mål, hans tolfte för säsongen, kom efter assist från Justin Williams och Noah Hanfin i tredje periodens elfte minut, med ett kvickt handledsskott mot Craig Anderson i mål.

Rask själv är nöjd med spelet men säger att laget kanske var lite ringrostigt de första två perioderna efter ett par dagars ledighet under All Star-helgen.

- Vi lyckades vinna, så jag är nöjd med det, säger han efter matchen.

- Jag vill spela bra varje kväll och tycker att jag har rört på fötterna bra de senaste 20 matcherna, så det är kul att spela.

Tvåmålsskytt, men förlorare

Gabriel Landeskog gjorde två mål (hans 18:e och 19:e denna säsong) men Colorado förlorade ändå mot Vancouver.

Daniel Sedin gjorde ett mål och schweizaren Sven Bärtschi avgjorde i förlängningen med sitt 4–3-mål. Vancouvers svenske målvakt Jacob Markström räddade 27 av 30 skott.

Vegas tangerade segerrekordet för ett nykomlingslag – redan med 33 grundseriematcher kvar av NHL – när man besegrade Calgary med 4–2. Det var Vegas 33.e seger den här vintern, vilket också Florida samt Anaheim mäktade med under sin första säsong 1993–94. William Karlsson svarade för två assist. Han har gjort 15 poäng i sina 13 senaste matcher.