Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nära NM-triumf. Halmstadtjejen Lina Forsberg var i helgen ett rivet hinder från ett individuellt NM-guld i fälttävlan i Hässleholm. 

Forsberg ett hinder från NM-guld

Halmstadtjejen Lina Forsberg red i helgen hem en fjärdeplats på NM i fälttävlan i Hässleholm. Hon var ett rivet hinder i hoppningen från att bli nordisk mästare och fick i stället nöja sig med ett silver i lag.

– Jag tycker att det, med facit i hand, är jätteretligt, men så är det i tävling. Det är små marginaler, men jag är jättenöjd ändå, säger 17-åringen. 

Lina Forsberg, som tävlar för Hermanstorp kör o ridklubb i Falkenberg, hade guldkänning, med hästen Kaizen, men rev ett hinder i hoppningen och hamnade till slut på fjärdeplats i NM för 21 år och yngre. Hon var dessutom endast 0,1 straffpoäng från brons.

– Jag hade bara behövt vara lite bättre i dressyren. Jag är dock ändå nöjd eftersom att jag var på EM för två veckor sedan och hade inte ridit min häst så mycket. Det blev i varje fall silver i lag, säger hon och syftar på att hon nyligen kom tolva på junior-EM. 

För Forsberg ledde, som bästa svensk, Sverige till NM-silver i lag. Det var lite plåster på såren för den individuella medaljmissen. 

– Jag ville absolut ta lagmedalj och tänkte att jag får se lite individuellt. Jag är nöjd.

Nu tar hon i stället sikte mot att ta sitt andra raka JSM-guld den 26-28 augusti i Örebro. 

– Jag ser fram emot SM. Jag vill försvara mitt guld från förra året, samtidigt som det är mitt sista år som junior. Sedan blir det en ny klass, säger hon. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här