Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nära NM-triumf. Halmstadtjejen Lina Forsberg var i helgen ett rivet hinder från ett individuellt NM-guld i fälttävlan i Hässleholm. 

Forsberg ett hinder från NM-guld

Halmstadtjejen Lina Forsberg red i helgen hem en fjärdeplats på NM i fälttävlan i Hässleholm. Hon var ett rivet hinder i hoppningen från att bli nordisk mästare och fick i stället nöja sig med ett silver i lag.

– Jag tycker att det, med facit i hand, är jätteretligt, men så är det i tävling. Det är små marginaler, men jag är jättenöjd ändå, säger 17-åringen. 

Lina Forsberg, som tävlar för Hermanstorp kör o ridklubb i Falkenberg, hade guldkänning, med hästen Kaizen, men rev ett hinder i hoppningen och hamnade till slut på fjärdeplats i NM för 21 år och yngre. Hon var dessutom endast 0,1 straffpoäng från brons.

– Jag hade bara behövt vara lite bättre i dressyren. Jag är dock ändå nöjd eftersom att jag var på EM för två veckor sedan och hade inte ridit min häst så mycket. Det blev i varje fall silver i lag, säger hon och syftar på att hon nyligen kom tolva på junior-EM. 

För Forsberg ledde, som bästa svensk, Sverige till NM-silver i lag. Det var lite plåster på såren för den individuella medaljmissen. 

– Jag ville absolut ta lagmedalj och tänkte att jag får se lite individuellt. Jag är nöjd.

Nu tar hon i stället sikte mot att ta sitt andra raka JSM-guld den 26-28 augusti i Örebro. 

– Jag ser fram emot SM. Jag vill försvara mitt guld från förra året, samtidigt som det är mitt sista år som junior. Sedan blir det en ny klass, säger hon.