Nashvilles Filip Forsberg avgjorde matchen mot Philadelphia.

Forsberg avgjorde mot Philadelphia

Filip Forsberg avgjorde, med sekunder kvar att spela, när hans Nashville mötte Philadelphia i NHL-ishockeyn. Han stod för två mål och en assist i hemmamatchen som slutade 6–5.

|

Forsberg plockade sina poäng i den tredje perioden. Han satte 4–5 i mitten av perioden, passade fram till Scott Hartnell som kvitterade drygt tio minuter senare och fastställde slutresultatet 6–5 med 36 sekunder kvar av matchen, inför en jublande hemmapublik.

Filip Forsberg utsågs till en av matchens bästa spelare. Hans lagkamrater Pontus Åberg och Mattias Ekholm noterades för var sin assist.

Gunnarsson överlistade Lundqvist

St Louis Carl Gunnarsson var het när domaren blåste igång matchen mot New York Rangers. Han överlistade Henrik Lundqvist i Rangers-målet efter enbart 15 sekunders spel i matchen som slutade 3–1 till St Louis.

Drygt två minuter efter att Gunnarsson satt matchens första mål var det en annan svensk, Mika Zibanejad, som svarade och kvitterade till 1–1. Det var Zibanejads femte mål den här säsongen. Han är den andra spelaren i Rangers historia som gör mål under en säsongs samtliga fyra första matcher. Han utsågs till en av matchens bästa spelare.

St Louis Brayden Schenn satte 2–1-målet i numerärt överläge innan periodvilan. Hemmalaget Rangers hade flera chanser att kvittera och vann skottstatistiken med 16–8 i den tredje perioden. Men Carter Hutton i St Louis-målet höll undan och Jaden Schwartz lyckades dryga ut siffrorna när han satte 3–1 i slutet av den tredje perioden. Laget är fortfarande obesegrat med fyra raka segrar.

Hutton startade i St Louis mål för första gången den här säsongen och gjorde 32 räddningar. Henrik Lundqvist räddade 20 puckar.

Svenska Dallas-mål

John Klingberg gjorde ett mål och en assist när hans Dallas mötte Detroit, i en match som slutade 4–2 till hemmalaget.

Klingberg inledde matchens målskytte i mitten av den första perioden med ett skott i stolpen som tog i målvaktens Petr Mrazeks högra skridsko och gick in i mål. I slutet av perioden passade Klingberg fram till Tyler Seguin som ännu en gång överlistade Mrazeks och drygade ut ledningen.

Mattias Janmark var nästa Dallas-svensk att visa upp sig när han dribblade pucken förbi försvaret, sköt ett handledsskott och drygade ut ledningen till 2–1. Han noterades även för assist när Martin Hanzal satte slutresultatet 4–2 i öppen kasse i matchens slutsekunder.