Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Manchester Citys tränare Nick Cushing och mittfältaren Keira Walsh på tisdagens presskonferens på Academy Stadium i Manchester inför den första matchen av två i Champions League-kvartsfinalen i fotboll mellan Manchester City och Linköping.

Formsvagt City får klara sig utan Spetsmark

Efter 23 förlustfria matcher i rad har Manchester City börjat vackla. Tre raka matcher utan seger tycks dock inte oroa lagets tränare inför Champions League-kvartsfinalen mot Linköping.

En som inte kommer att kunna hjälpa City att bryta trenden är Sveriges Julia Spetsmark. 28-åringen, som har haft svårt att ta en plats i startelvan sedan hon anlände från Kif Örebro i vintras, har problem med ett knä, som har svullnat upp och smärtar.

- Det är en gammal knäskada som hon fick för många år sedan. Det handlar antagligen bara om att träningsmängden och intensiteten är högre här jämfört med i Sverige. Det är inget allvarligt, men tyvärr är hon inte redo till matchen, säger Manchester Citys tränare Nick Cushing på presskonferensen inför matchen.

Avstängd landslagsmittfältare

Spetsmark lär få vila också i helgens FA-cupkvartsfinal mot Sunderland, men kan eventuellt spela i returen mot Linköping nästa vecka.

Onsdagens hemmamatch får hon dock se från läktaren. Detsamma gäller den engelska landslagsmittfältaren Isobel Christiansen, som är avstängd.

Manchester Citys bredd på spelartruppen gör de två avbräcken hanterbara. Mer oroande kan vara den senaste tidens form. Efter en suverän svit på 23 matcher utan förlust har laget nu tre raka utan seger.

- Vi måste vara realistiska. Inget lag vinner hela tiden. Vi har haft en tuff period, men det är hur man reagerar på en sådan period som visar om man tillhör de bästa lagen. Vi har full tilltro till vad vi kan och det finns inget bättre tillfälle att börja vinna igen än en Champions League-kväll, säger Nick Cushing.

"Typiskt skandinaviskt"

Med det sagt har han stor respekt för Linköping, som han beskriver som ett typiskt skandinaviskt lag med taktisk skicklighet och fysisk styrka.

Det har även mittfältaren Keira Walsh, som ändå tror att City har möjlighet att nå minst lika långt i Champions League som i fjol då det tog slut i semifinal mot franska Lyon.

- I år känner jag att vi inte är rädda för något lag i Champions League. Vi försöker bara fokusera på vårt eget spel. Jag vet vad vårt lag kan, säger Keira Walsh.