Skellefteås Oscar Möller jublar efter sitt 0-3 mål under mötet med Linköping.
Skellefteås Oscar Möller jublar efter sitt 0-3 mål under mötet med Linköping.

Formstarkt Skellefteå vann igen

Sjätte segern på de sju senaste matcherna – då har Skellefteå klättrat upp på sjätte plats i SHL. Efter 3–1 borta mot Linköping hyllar Oscar Möller målvakten Gustaf Lindvall – och disciplinen.

ANNONS
|

Efter en tung period var Skellefteå som längst nere på elfte plats och i det läget kändes man inte som någon het slutspelskandidat precis.

Men efter nyår har laget vaknat till på allvar.

Torsdagens vinst borta mot Linköping med 3–1 var den sjätte på de sju senaste omgångarna.

- Vi har verkligen jobbat oss tillbaka och har visat en väldigt stark disciplin på senare tid. Vi tar bra beslut på isen och försöker inte att göra det extra snyggt, utan spelar med fart och direkt på, menar forwarden Oscar Möller.

ANNONS

Snart 30 poäng

Tack vare assisten till Albin Erikssons 2–0 och genom att finta bort Jonas Gustavsson och lyfta in sitt friläge till 3–0 är den nyblivne 30-åringen uppe i totalt 29 poäng hittills.

LHC hade sex ordinarie spelare skadade igen – varav tre av sina bästa backar; landslagsstjärnan Lukas Bengtsson, lagkaptenen Eddie Larsson och Mattias Bäckman.

- Klart att vi hade koll på det. Men det är ju inte så att vi ändrar hela vårt spel för det. Vi forecheckar alltid bra i hög fart och de fick stundtals stora problem med det. Inte minst i den andra perioden, då vi hade många långa anfall. Tappade vi pucken lyckades vi ofta checka tillbaka den.

Östgötarna agerade väldigt blekt och uddlöst i den viktiga drabbningen – där båda lagen hade 58 poäng innan och jagar en plats på topp sex.

Slutspelsplats

En placering Skellefteå nu är uppe på efter full pott och som skulle innebära direktplats i kvartsfinalen.

- Alla matcher betyder enormt mycket nu när tabellen är jämnare än någonsin. Även om vi har vunnit det mesta senaste månaden kan vi knappast åka in med en grilla i nästa match och tro att det ska ordna sig. Du måste vara hundra procent fokuserad varje gång mot alla lag, annars blir det stryk.

ANNONS

LHC reducerade på slutet genom Broc Little och hade ett par skott i stolpen i sista perioden – men var aldrig nära ändå.

- De måste ju gå för det på slutet och är väldigt nära några gånger, men Gustaf Lindvall var kanonbra i målet och vi offrade oss fullt ut.

Uddlöst och tamt

Östgötarna vände 0–2 till 3–2 borta mot Växjö i tisdags – men var inte i närheten av samma prestation den här gången.

- Jag är mycket besviken på vår insats. Vi i tränarstaben försökte på alla sätt att få i gång vårt spel, men inget lyckades, suckar tränaren Tommy Jonsson.

Nu väntar returmöte i Skellefteå på lördag.

- Vi går stärkta av den här segern och kan ha lite mental fördel av den när vi möts direkt igen. Å andra sidan lär ju de vara rejält revanschsugna. Men vi har många starka personligheter i vårt lag, ler Oscar Möller.

ANNONS
TT

ANNONS