Sofie Skoog hoppade över 1,93 meter på Sollentuna GP.
Sofie Skoog hoppade över 1,93 meter på Sollentuna GP.

Formstark Skoog vill tävla mer

Sofie Skoog visar form inför EM. På Sollentuna GP blev det årsbästa – 1,93 meter – och mersmak.

ANNONS
|

De svenska höjdhopparna visar form inför friidrotts-EM.

På torsdagens Sollentuna GP flög Sofie Skoog över årsbästat 1,91 redan i första försöket. För landslagskollegan Erika Kinsey, som hoppat 1,94 tidigare i år, krävdes det tre försök på samma höjd.

De båda svenskorna var snubblande nära på 1,95 men fick ge sig på den höjden.

"Jätteskönt"

Skoog fick sedan chansen på 1,93 i hopp om segern, och hoppade över i första, vilket också gav henne vinsten.

- Jätteskönt med vinst och säsongsbästa. Det var tuffa höjningar och sista hoppet på 1,95 var riktigt nära så jag är lite missnöjd att jag inte tog det, men skönt att det blev skiljehopp och 1,93, säger Skoog.

ANNONS

Resultatet och känslan i kroppen lovar gott inför EM, menar hon.

Nu vill 28-åringen, med ett personbästa på 1,94, lyfta högre än någonsin genom att maxa med tävlingar inför mästerskapet.

- Jag vill mäta mig mot bra tjejer och ta lite skalper inför EM. Jag älskar att tävla och håller på och letar efter lite fler tävlingar. Jag vill hoppa mer!, säger Skoog.

Flera toppnamn tävlade

Daniel Ståhl gjorde flera fina kast på Sollentunavallen och vann diskustävlingen med en centimeters marginal på 66,17.

Stavhopparen Angelica Bengtsson jagade det svenska rekordet, 4,71, och gjorde tre försök på 4,72 men misslyckades. Hon vann tävlingen på 4,55.

800-meterslöparen Lovisa Lindh, som är tillbaka efter en fotskada, kroknade i slutet av loppet och sprang i mål som femma på 2.04,18.

Häcklöperskan Elin Westerlund kunde jubla över en EM-biljett efter sitt fina lopp på 100 meter häck. 28-åringen sprang i mål på 13,16, nio hundradelar under gränsen och strax över sitt personliga rekord (13,11).

- Så skönt, äntligen! Jag har legat ganska stabilt på samma tider ett tag nu, egentligen på en mycket högre nivå än jag brukar på ligga på, men har väntat på det här pangloppet. Det var skönt att det kom, säger hon.

ANNONS
TT

ANNONS