Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Filip Forsberg gjorde tre mål när Nashvilles försäsong satte igång. Arkivbild.

Flera svenskmål i NHL-försäsongen

Flera svenskar imponerade i försäsongsmatcherna inför NHL-säsongen. Nashvilles Filip Forsberg gjorde hattrick i 5–3-segern över Florida.

Lägg därtill två mål från 19-årige forwarden Lias Andersson, VM-guldvinnare med Tre Kronor i våras, för New York Rangers.

Nashville och Florida delade upp sina stora försäsongstrupper i vardera två lag och spelade två matcher. I den andra matchen gjorde Calle Järnkrok ett mål när Nashville vann med 5–0.

Forsberg gjorde, förutom sina tre mål, även en assist, i sin 5–3-match.

- En kul start trots ett B-betonat Florida. Det fungerade bra i dag, säger Filip Forsberg enligt Expressen.

Det blev ingen debut i Buffalo för den unge hockeystjärnan Rasmus Dahlin i NHL-lagets första officiella träningsmatch mot Columbus.

Däremot imponerade andra svenskar när Columbus besegrades med 4–1.

Patrik Berglund, som i somras byttes bort av St Louis, svarade för ett mål efter en smörpassning från Alexander Nylander, 20-åringen som i sin tredje försäsong med Buffalo hoppas kunna spela till sig en plats i NHL-laget.

"Jag har alltid vetat att han är talangfull, har ett bra skott och är snabb. Men det jag såg i dag och har sett på träning är att han har tagit stora steg i sitt spel", säger Berglund om Nylander till lagets webbplats.

I Buffalos mål stoppade Linus Ullmark 20 av 21 skott i de två första perioderna och Jonas Johansson alla 16 skotten i tredje perioden.

Lias Andersson gjorde två mål när New York Rangers slog New Jersey med 4–3. Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist spelade inte.

Rättad: I en tidigare version fick Patrik Berglund fel antal mål noterade. Han gjorde ett mål för Buffalo.