Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Fjärde silvret för Jesper Nyberg i VM

Det skulle bli ännu ett silver för hallänningen Jesper Nyberg, den här gången som lag på 10 meter blandade lopp. Sammanlagt blev det fyra stycken silver för Nyberg, när nu viltmåls-VM i tyska Suhl rundas av.

– Vi gör ett mycket bra VM. Sett till antalet medaljer är det helt enormt. Svårt att greppa, säger ledaren Patrik Wilhelmsson.

Wilhelmsson berömmer Jespers fina skytte under VM, men flaggar för att han själv kommer säga att han är missnöjd. Mycket riktigt talar Jesper lite mer återhållsamt om sina framgångar.

– Sett till medaljerna så är det bra, men jag skulle vilja ha skjutit bättre på 10-metersgrenarna. Egentligen är det bara på 50 meter blandade lopp som jag skjuter bra. Det är en annan nervositet här, det är inte som att skjuta hemma, säger Nyberg.

Det var också på 50 meter som Nyberg tog sin individuella silvermedalj, något som han håller lite högre än sina tre lagsilver.

Gårdagens tävling vann en annan svensk, Emil Martinsson. Det var hans andra guld och tredje individuella medalj på årets VM.

– Hur gick det till? Det är konstigt att det kan gå så bra jämt, säger Martinsson skrattandes till skyttesport.se

Tillsammans kunde också de tre svenska skyttarna, Nyberg, Martinsson och Nicklas Bergström, bärga ännu ett lagsilver till Sverige. Slagna endast av Finland innebar det den tredje silvermedaljen av fyra möjliga.

– Det visar ju att vi gör någonting rätt på hemmaplan. Det är familjen viltmål så att säga. Alla hjälps åt och stöttar varandra, säger Emil Martinsson.

Sett över hela VM tog den svenska familjen viltmål hela sju medaljer. Ett mästerskap minst lika bra som det senast i Granada 2014 säger ledare Wilhelmsson, då tävlade Nyberg som junior.

Näst på tur för de svenska skyttarna är SM i Hylte, hemmaplan för Jesper som tävlar för Hylte Sportskyttar.

– Jag hoppas kunna ta medalj de flesta grenar, och kanske något guld också. Men Emil är ju med där också, så det är inte så lätt att vinna i Sverige heller, säger Nyberg.

Skytte-SM i Hylte avgörs 4-7 augusti på Skärshults skjutbana. Samtidigt skjuts också sydsvenska mästerskapen och DM i Halland.

Fler lokala sportnyheter hittar du här