Djurgårdsjubel efter 2–1-målet mot Växjö.

Fjärde raka segern för Djurgården

Växjö kunde ha tagit över serieledningen om de vunnit mot Djurgården. I stället tog stockholmarna en viktig seger med 2–1 efter en urladdning i den tredje perioden. Det är Djurgårdens fjärde raka seger i SHL, Växjös första förlust.

|

Inför den tredje perioden klagade Djurgårdens tränare Robert Ohlsson på sina spelare i pausintervjun med C More.

- Det är inte tillräckligt bra. Vi är för hafsiga med pucken, har för långa byten och Växjö kan göra för många omställningar på oss.

- Vi behöver jobba oss in i matchen!

"Orkar mer"

Spelarna måste ha lyssnat, för ett helt annat Djurgården kom ut på isen och vände 0–1 till 2–1 mot Växjö.

- Vi orkar mer och forecheckar högre upp i banan och så fort de får pucken är vi på dem och vinner tillbaka den. Jag tyckte vi var starkare i tredje och det syntes på isen också, säger Djurgårdscentern Lukas Vejdemo till C More efter matchen.

Vejdemo blev segerskytt genom att styra in Jesper Petterssons skott förbi Växjös målvakt Viktor Fasth efter 11.29.

Då hade Mikael Ahlén kvittera för Djurgården efter en dryg minut av den tredje perioden. Ahlén höll sig framme framför Fasth som lämnat retur på ett skott efter tekning.

Missade kvitteringsläge

Med drygt fem minuter kvar fick Växjö att chansen att kvittera i numerärt överläge. Men av det spel som gjort Växjö till SHL:s bästa lag i powerplay syntes inget.

- Det går emot mina grundvärderingar att ens ta det här i min mun – men Djurgården är ett bra lag just nu, säger Växjötränaren Sam Hallam, som fick sin ishockeyfostran i AIK, till C More efter matchen.

Växjö hade chansen att gå upp i serieledning efter en seger mot Djurgården, men kunde inte utnyttja den chansen.

Båda lagen spelade tillknäppt i den första perioden som slutade 0–0. Axel Jonsson Fjellby hade den bästa målchansen men lyckades inte lura Växjö-målvakten Viktor Fasth med sin Foppadragning när han kom fri.

Det dröjde till 16.15 in i den andra perioden innan första målet kom. Martin Lundberg var den förste som upptäckte att Djurgårdens målvakt Adam Reideborn inte hade kontroll på pucken efter ett skott från Liam Reddox, kastade fram sin klubba och kunde raka in 1–0-målet.