AFC Eskilstuna förlorade fjärde raka matchen under lördagen. Arkivbild.
AFC Eskilstuna förlorade fjärde raka matchen under lördagen. Arkivbild. Bild: Per Karlsson/TT

Fjärde raka förlusten för krisstämplat AFC

AFC Eskilstunas tunga säsongsinledning fortsätter. 1–2-förlusten i bottenmötet mot Örgryte var lagets fjärde i rad.

Det började dock bra för AFC som efter 18 minuters spel tog ledningen genom Samuel Nnamani. Men tio minuter senare kvitterade anfallaren Ailton Almeida för Örgryte och strax innan halvtid kom 2–1 i form av ett självmål.

Laget ligger nu sist i superettan på noll poäng.

Öster missade ligaledning

Öster hade läge att klättra upp i toppen av superettan. Men efter 0–0 borta mot nykomlingen Umeå behåller man andraplatsen.

Öster som fått en fin inledning på säsongen gjorde sin andra mållösa match efter att ha spelat 0–0 hemma mot Västerås senast.

Ny trea i tabellen är Degerfors efter att ha slagit Dalkurd på bortaplan med 2–1. Victor Edvardsen öppnade målskyttet för gästerna i den 40:e minuten och strax efter paus utökade Christos Gravius till 2–0.

John Stenberg fick in en reducering i den 57:e minuten, men resultatet stod sig matchen ut.

Målrikt på tilläggstid

Ljungskile fick med sig en poäng borta mot Norrby i en svängig tillställning som slutade 2–2 efter tre mål på stopptid. Norrbys Abdelrahman Saidi räddade en poäng efter att ha satt kvitteringen i den 93:e minuten.

IK Brage fick också med sig ett kryss i 0–0-matchen hemma mot topptippade Halmstad.